Εξαιρετικής υποδοχής έτυχε από το κοινό η δράση της νεοσύστατης «Επιτροπής Λειτουργίας» του «Μεγάλου Μονοπατιού του Πηλίου», που είναι ενταγμένη στο πρόγραμμα για την γνωριμία και υποστήριξη των κατοίκων και των επιχειρηματιών της περιοχής. ‘Ήδη υλοποιήθηκαν δύο διαδρομές με πολύ μεγάλη συμμετοχή και έχει προγραμματιστεί η Τρίτη για την Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2022.
Το πρόγραμμα καταρτίζεται και υλοποιείται από τον εμπνευστή του Νίκο Μαγγίτση, και περιλαμβάνει διελεύσεις σε διάφορες περιοχές από τις οποίες διέρχεται «το Μεγάλο Μονοπάτι του Πηλίου», αλλά και περιπατητικές διαδρομές, με έμφαση στο πολιτιστικό ενδιαφέρον για τα φυσικά, θρησκευτικά και άλλα μνημεία.
Η τρίτη διέλευση, αυτή της ερχόμενης Κυριακής, θα είναι στο Νότιο Πήλιο και συγκεκριμένα την Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2022, και θα ξεκινήσει από την Αργαλαστή, στις 11.00 ακριβώς με κατεύθυνση το Λεφόκαστρο, στη συνέχεια παραθαλάσσια μέχρι τον Κάλαμο και επιστροφή στην Αργαλαστή. Η όλη διαδρομή, που είναι δυσκολίας 2/5 θα διαρκέσει περίπου δυόμισι ώρες. Δηλώσεις συμμετοχής στον Νίκο Μαγγίτση στο τηλέφωνο 6977456445
Με τη νέα πορεία γνωριμίας με «το Μεγάλο Μονοπάτι του Πηλίου», η «Επιτροπή λειτουργίας» απευθύνει και πάλι ανοικτή πρόσκληση στους πολίτες να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα, ώστε μέσω της ενημέρωσης και της περιήγησης να γνωρίσουν τη φυσική και πολιτιστική κληρονομιά της πιο κοντινής στην πόλη μας διαδρομής.
Επιδίωξη των οργανωτών με το πρόγραμμα είναι, συνδυάζοντας τη μάθηση με την αναψυχή, να συμβάλλει στην ανάδειξη της τοπικής ιστορίας, στην αισθητική, αλλά και στην ευρύτερη παιδεία και προαγωγή μιας νέας σχέσης των πολιτών με την φύση και τα μνημεία της περιοχής.
Δίνουμε ιδιαίτερη έμφαση στον συνδυασμό της άθλησης σε φυσικό περιβάλλον με παράλληλη γνωριμία με πολιτιστικές διαδρομές, γιατί συνδέονται με τις επιλογές και την απαιτούμενη ευρεία συναίνεση για την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος, που λαμβάνει υπόψη την ιστορική φυσιογνωμία και διαχρονική ταυτότητα της περιοχής. Συνδέονται, επίσης, με την προσδοκία του όλου εγχειρήματος, προκειμένου να συμβάλλει στη διαμόρφωση συνειδητών πολιτών που σέβονται, αγαπούν και μεριμνούν για την άθληση, την προστασία του περιβάλλοντος, τη γνωριμία με το πολιτιστικό απόθεμα, συμμετέχουν, και συνδιαμορφώνουν το σήμερα και την προβολή της περιοχής μας.
Οι συμμετέχοντες, και στη συνέχεια όλοι οι ενδιαφερόμενοι θα έχουν ενημέρωση για το πρόγραμμα με τα επόμενα σημεία του «ΜΕΓΑΛΟΥ ΜΟΝΟΠΑΤΙΟΥ ΤΟΥ ΠΗΛΙΟΥ» που θα επιλεγούν για πεζοπορία.
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος