Συνάντηση Βρετανού Πρέσβη με τον Δήμαρχο Σκιάθου – Συνάντηση με τους Άγγλους διαμένοντες στο νησί

Την πρώτη του επίσκεψη στη Σκιάθο, από την πλευρά της Βρετανικής κυβέρνησης και της πρεσβείας στην Αθήνα πραγματοποίησε ο Βρετανός Πρέσβης στην Ελλάδα Μάθιου Λοτζ, με αφορμή την συμμετοχή του στο 8ο Παγκόσμιο Συνέδριο Μονοπατιών.

Ο κ. Λοτζ μιλώντας στην ΕΡΤ τόνισε ότι “είμαστε πολύ χαρούμενοι που οι βρετανοί έρχονται κάθε χρόνο στη Σκιάθο, για την ομορφιά και την φιλοξενία που προσφέρει το νησί και υπάρχουν Βρετανοί που μένουν εδώ ως μόνιμοι κάτοικοι. Είναι πολύ θετικό για εμάς και μάλιστα αποτέλεσε θέμα συζήτησης με τον Δήμαρχο, ώστε να δούμε την πορεία του τουρισμού, τα σχέδια του Δήμου. Ωστόσο θέλω να γνωρίζετε ότι είμαστε και οι δυο πολύ αισιόδοξοι για το μέλλον, κρίνοντας και από τη φετινή τουριστική σεζόν, η οποία πήγε παρά πολύ καλά”.

Συνάντηση Βρετανού Πρέσβη με τον Δήμαρχο Σκιάθου – Συνάντηση με τους Άγγλους διαμένοντες στο νησί

Το απόγευμα στις 6, στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Σκιάθου, στο Μπούρτζι, είναι προγραμματισμένη συνάντηση με τους Άγγλους που διαμένουν στο νησί, μια συνάντηση για την οποία ο Βρετανός Πρέσβης είπε ότι: Είμαι εδώ γιατί θέλω να μάθω από αυτούς (τους βρετανούς που μένουν μόνιμα στο νησί) πως νιώθουν, πως είναι η σημερινή κατάσταση μετά το Brexit.Συνάντηση Βρετανού Πρέσβη με τον Δήμαρχο Σκιάθου – Συνάντηση με τους Άγγλους διαμένοντες στο νησί

Συνάντηση Βρετανού Πρέσβη με τον Δήμαρχο Σκιάθου – Συνάντηση με τους Άγγλους διαμένοντες στο νησί Ελπίζω πως δεν υπάρχουν πολλά προβλήματα γιατί εδώ έχουν ένα καλωσόρισμα από το νησί, είναι πολύ καλά οργανωμένοι τώρα, έχουν τα ενδιαφέροντα τους, έχουν, ίσως, μερικά θέματα, να ζητήσουν άδεια διαμονής, αν δεν το έχουν κάνει ήδη, αλλά γενικά από ότι καταλαβαίνω δεν έχουν σοβαρά προβλήματα. Αλλά είναι πολύ σημαντικό για εμένα, ως πρέσβης, να συναντηθώ μαζί τους και να ακούσω από τους ίδιους πως νιώθουν, τι θέλουν, αν μπορούμε εμείς να τους βοηθήσουμε”.

Συνάντηση Βρετανού Πρέσβη με τον Δήμαρχο Σκιάθου – Συνάντηση με τους Άγγλους διαμένοντες στο νησί

Ο Δήμαρχος Σκιάθου Θοδωρής Τζούμας μετά την ολοκλήρωση της εθιμοτυπικής συνάντησης με τον Βρετανό Πρέσβη και τις ευχαριστίες για τη θετική ανταπόκριση στην πρόσκληση και τη συμμετοχή του στο Συνέδριο, τόνισε ότι “η αγγλική αγορά κατέχει το μεγαλύτερο ποσοστό από τον τουρισμό στο νησί, οπότε είναι πολύ σημαντικό να έχουμε στενή συνεργασία με την πρεσβεία για τα προβλήματα που τυχόν προκύπτουν. Μας ενδιαφέρει να είναι χαρούμενος ο κόσμος που ζει εδώ, είναι μια κοινότητα που ξεπερνά τα 100 άτομα, θέλουμε να είμαστε δίπλα τους και η πρεσβεία είναι ο καλύτερος συνεργάτης. Προσπαθούμε ο προορισμός να έχει μια δυναμική παρουσία στο Ηνωμένο Βασίλειο, μιας που παραδοσιακά απ το ’80 μέχρι σήμερα κατέχει το μεγαλύτερο ποσοστό της τουριστικής κίνησης”.

Συνάντηση Βρετανού Πρέσβη με τον Δήμαρχο Σκιάθου – Συνάντηση με τους Άγγλους διαμένοντες στο νησί

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος