Συνάντηση Μαραβέγια – Υπαλλήλων ΕΛΤΑ για τα προβλήματα από την υποστελέχωση του φορέα

Τα σοβαρά προβλήματα που προκύπτουν από την υποστελέχωση των ΕΛΤΑ στη Μαγνησία κυριάρχησαν στη συνάντηση που είχε ο βουλευτής Μαγνησίας της Νέας Δημοκρατίας, Κωνσταντίνος Μαραβέγιας, με το προεδρείο του Σωματείου Ταχυδρομικών Υπαλλήλων Θεσσαλίας, την Μεγάλη Δευτέρα στο γραφείο του.

Όπως τόνισαν οι εκπρόσωποι του Σωματείου, μετά την εθελουσία έξοδο έμπειρων συναδέλφων τους, οι συνθήκες εργασίας έχουν επιδεινωθεί και παρατηρούνται τεράστιες καθυστερήσεις στη διανομή της αλληλογραφίας, αφού αντιστοιχεί ένας ταχυδρόμος ανά 14.000 κατοίκους.

Στην κεντρική υπηρεσία των ΕΛΤΑ Βόλου έχουν απομείνει πλέον μόνο 35 άτομα προσωπικό, ενώ είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι στην Σκιάθο απασχολούνται μόλις 3 έκτακτοι υπάλληλοι και κανένας μόνιμος. Τα προβλήματα από την υποστελέχωση επιδεινώνονται εξαιτίας των απουσιών που καταγράφονται κάθε εβδομάδα λόγω covid.

Η διοίκηση του Σωματείου Ταχυδρομικών Υπαλλήλων Θεσσαλίας ζήτησε τη συνδρομή του κ. Μαραβέγια, προκειμένου να προωθηθούν προσλήψεις με συμβάσεις αορίστου χρόνου ή έστω διάρκειας 8 μηνών, προκειμένου να αντιμετωπιστούν άμεσα τα σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία των ΕΛΤΑ.

Ο βουλευτής αναγνώρισε ότι πρόκειται για ένα μείζον ζήτημα το οποίο επείγει να επιλυθεί χωρίς άλλη καθυστέρηση και δεσμεύτηκε να συμβάλει στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του προς αυτή την κατεύθυνση. Σημειώνεται ότι η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε συνέχεια κοινοβουλευτικής Αναφοράς του κ. Μαραβέγια για το θέμα των ΕΛΤΑ Νέας Αγχιάλου, ζήτημα το οποίο συζητήθηκε εκ νέου από τους συμμετέχοντες.

Συγκεκριμένα, στη συνάντηση συμμετείχαν ο πρόεδρος του Σωματείου Νικ. Ράπτης, ο εκπρόσωπος των εργαζομένων στο Εργατικό Κέντρο Βόλου Γ. Καλιακούδας, ο πρόεδρος του τοπικού σωματείου Μαγνησίας Απ. Τσακατίρης, ο ταμίας του σωματείου Μαγνησίας Κων. Κουτσοπίνας και ο αναπληρωτής γραμματέας του Σωματείου Ταχυδρομικών Υπαλλήλων Θεσσαλίας Παν. Παψαράς. Παρών και ο τομεάρχης Παιδείας της Διοικούσας Επιτροπής Εκλογικής Περιφέρειας (ΔΕΕΠ) Μαγνησίας Αναστάσιος Κανελλόπουλος.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος