Συνάντηση Μαραβέγια -Ένωσης Συλλόγων Γονέων Βόλου για τα προβλήματα των σχολείων

Συζήτηση εφ’ όλης της ύλης για τα θέματα των σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, που αφορούν μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς, είχε ο βουλευτής Μαγνησίας της Νέας Δημοκρατίας κ. Κωνσταντίνος Μαραβέγιας κατά τη διάρκεια συνάντησης με την Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Βόλου, την Παρασκευή 18 Νοεμβρίου, στο πολιτικό του γραφείο.

Ειδικότερα, στη συνάντηση συμμετείχαν ο πρόεδρος της Ένωσης κ. Αντ. Μπέκος, η κ. Μαρία Ρέπου, η κ. Αννίτα Σαββίδου, η κ. Πέλλα Διαλεκτού και η κ. Ασημίνα Μωραΐτη, που έθεσαν καταρχάς το πρόβλημα αδυναμίας συγκρότησης Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων σε πολλά σχολεία του Βόλου, δεδομένου ότι πολλοί γονείς δεν επιθυμούν να συμμετάσχουν επειδή δεν έχουν διαγραφεί φορολογικά πρόστιμα απερχόμενων συλλόγων.

Ιδιαίτερη συζήτηση έγινε για το θέμα της διάθεσης των σχολικών γευμάτων το οποίο ακόμα εκκρεμεί, με τον βουλευτή να επισημαίνει ότι έχει ενημερώσει σχετικά την υφυπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Θεμάτων κ. Δόμνα Μιχαηλίδου, σύμφωνα με την οποία είναι ζήτημα χρόνου να επιλυθεί το πρόβλημα, που προέκυψε εξαιτίας ένστασης κατά του αποτελέσματος του διαγωνισμού.

Το προεδρείο της Ένωσης Συλλόγων Γονέων αναφέρθηκε επίσης στο πρόβλημα σχολικής στέγης, επισημαίνοντας ότι υπάρχουν ακόμη νηπιαγωγεία που λειτουργούν σε ενοικιαζόμενους χώρους, όπως επίσης στην ανάγκη να εφοδιαστούν περισσότερα σχολεία με απινιδωτές, και να εξευρεθεί άμεσα χώρος για τη στέγαση του συλλόγου.

Ο κ. Μαραβέγιας σημείωσε ότι έχει συζητήσει ήδη τα περισσότερα ζητήματα με τον Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας κ. Πολύζο και καταβάλλονται συστηματικές προσπάθειες για την επίλυσή τους. Τέλος, ευχαρίστησε θερμά τα μέλη της  Ένωσης για την αναλυτική ενημέρωση, υπογράμμισε τον κρίσιμο ρόλο τους και δεσμεύτηκε να εξαντλήσει κάθε περιθώριο στο πλαίσιο άσκησης των κοινοβουλευτικών του καθηκόντων, ώστε να διασφαλιστούν οι καλύτερες συνθήκες εκπαίδευσης στα σχολεία του Νομού.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος