Επεισόδια ξέσπασαν στις αγροτικές φυλακές Κασσαβέτειας τα ξημερώματα, σε ένα ήδη τεταμένο κλίμα, καθώς έγινε γνωστό ότι στις εγκαταστάσεις διερευνώνται περιστατικά φυματίωσης, θέτοντας σε αυξημένη επιφυλακή τις αρμόδιες υγειονομικές αρχές.
Λίγο μετά τα μεσάνυχτα, εκδηλώθηκε φωτιά σε θάλαμο όπου κρατούνταν 11 ανήλικοι. Το προσωπικό των φυλακών κινητοποιήθηκε άμεσα, ενώ στο σημείο έσπευσε και το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Δρυμώνα, το οποίο προχώρησε σε γρήγορη κατάσβεση της φωτιάς. Από το συμβάν δεν υπήρξαν σοβαροί τραυματισμοί, ωστόσο οι κρατούμενοι του θαλάμου μεταφέρθηκαν προληπτικά στο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου, καθώς είχαν εισπνεύσει μεγάλες ποσότητες καπνού. Το Ανακριτικό Τμήμα της Πυροσβεστικής διερευνά τα ακριβή αίτια πρόκλησης της φωτιάς.
Την ίδια ώρα, έντονη ανησυχία προκαλούν οι εξελίξεις στο υγειονομικό μέτωπο. Σύμφωνα με πληροφορίες, δύο κρατούμενοι –ένας Έλληνας και ένας αλλοδαπός– διαγνώστηκαν με ενεργή φυματίωση το περασμένο Σάββατο αν και δεν επιβεβαιώνεται από τη διεύθυνση της φυλακής που τονίζεται ότι διερευνάται το όλο θέμα. Οι φυλακές Κασσαβέτειας λειτουργούν με πληρότητα που φτάνει το 113%, γεγονός που, σε συνδυασμό με τον συνωστισμό, τον ανεπαρκή αερισμό και τις δύσκολες συνθήκες διαβίωσης, αυξάνει τον κίνδυνο εξάπλωσης της νόσου.
Παράλληλα, αναζητείται ακόμη ένα άτομο εκτός φυλακής, που ενδέχεται να ήρθε σε επαφή με έναν από τους ασθενείς κατά τη διάρκεια επισκεπτηρίου. Κλιμάκιο του Κέντρου Υγείας Αλμυρού έχει λάβει εντολή να διενεργήσει δοκιμασίες Mantoux σε κρατούμενους, ενώ σε εξετάσεις και ακτινογραφίες υποβάλλονται δεκάδες άτομα, καθώς και το σύνολο των φυλάκων και του πολιτικού προσωπικού. Τα πρώτα ολοκληρωμένα αποτελέσματα αναμένονται εντός των επόμενων 24 ωρών, με τις επίσημες ανακοινώσεις από το Υπουργείο Υγείας να θεωρούνται ζήτημα χρόνου.
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος