Συμβολική διαμαρτυρία δικηγόρων στο Δικαστικό Μέγαρο Βόλου

Την ασφαλή λειτουργία της Δικαιοσύνης ζήτησαν σήμερα και οι δικηγόροι του Βόλου στο πλαίσιο της συμβολικής δράσης «Ημέρα Πανελλαδικής Διαμαρτυρίας Δικηγόρων» – σε εκτέλεση της από 13-04-2021 σχετικής Απόφασης της Ολομέλειας των Προέδρων Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος, καταγγέλλοντας παράλληλα ότι σε διάστημα μόλις ενός έτους έχουν εκδοθεί  39 ΚΥΑ, που αφορούν την Δικαιοσύνη και μάλιστα στη διάρκεια ενός έτους πανδημίας.

Η διαμαρτυρία των δικηγόρων έγινε για να καταγραφεί η αντίθεσή τους στην νομοθέτηση ρυθμίσεων που σχετίζονται με την λειτουργία των Δικαστηρίων και έχουν ως -όπως υποστηρίζουν- “αποτέλεσμα την ανασφάλεια δικαίου, τον αιφνιδιασμό των παραγόντων της δίκης και την δυνητική διακινδύνευση δικαιωμάτων των πολιτών, αφετέρου στη συνεχιζόμενη όλως ανεπαρκή στήριξη του κλάδου – η κύρια (δικαστηριακή) δραστηριότητα του οποίου έχει ουσιωδώς ανασταλεί επί πολλούς μήνες, λόγω συγκεκριμένων πολιτειακών επιλογών – με αποτέλεσμα την δραματική επιδείνωση της οικονομικής θέσης των δικηγόρων”.

Στην σημερινή συμβολική κατάληψη, που έγινε στο Δικαστικό Μέγαρο Βόλου, συμμετείχαν τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Δικηγορικού Συλλόγου, με κεντρικό σύνθημα «Ασφαλής υγειονομική και δικονομική λειτουργία της Δικαιοσύνης» και «Η αξιοπρέπεια των δικηγόρων είναι αδιαπραγμάτευτη», με στόχο την ανάδειξη των θεσμικών και οικονομικών αιτημάτων που έχει θέσει η Ολομέλεια των Προέδρων Δ.Σ.Ε. στα αρμόδια όργανα της Πολιτείας.

Ο πρόεδρος του Δικηγορικού συλλόγου Βόλου, Χρήστος Στρατηγόπουλος σε δήλωσή του τόνισε ότι “Τασσόμαστε υπέρ της πλήρους λειτουργίας των Δικαστηρίων προφανώς με την τήρηση όλων των μέτρων και σημειώνουμε πως το δικηγορικό Σώμα δεν ξεχνά και αντιδρά σε όλες τις προσβλητικές συμπεριφορές σε σχέση με τα αιτήματα οικονομικής στήριξής του”

Με αφορμή την σημερινή κινητοποίηση ο  Δικηγορικός Σύλλογος Βόλου και ο πρόεδρος του  ενημέρωσε ότι  ενισχύθηκε οικονομικά το Πρωτοδικείο, για να προμηθευτεί τα απορρυπαντικά υλικά που υπέδειξε η Εφορία Νεωτέρων Μνημείων, ώστε τις επόμενες μέρες να προχωρήσει η αποκατάσταση της πρόσοψης του Μεγάρου, το οποίο βανβαλίστηκε με μπογιές τον περασμένο Μάρτιο. Ο κ. Στρατηγόπουλος, συμπληρωματικά είπε ότι όσοι κινούνται στον χώρο, πρέπει να έχουν τα αντανακλαστικά, ώστε να γίνονται νωρίτερα οι ενέργειες που πρέπει. Σημειώνεται ότι άγνωστοι έριξαν μπογιές στο Δικαστικό Μέγαρο στις 4 Μαρτίου 2021, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη μη μεταγωγή του πολυισοβίτη Δ. Κουφοντίνα στις φυλακές Κορυδαλλού.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος