Συμμετοχή αθλητών του ΣΔΥ Βόλου σε αγώνες σε όλες την Ελλάδα

Η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού έδωσε το πράσινο φως, με αυστηρούς βέβαια κανόνες, για τη διεξαγωγή αγώνων μαζικού αθλητισμού και έτσι αθλητές από όλη την Ελλάδα θα επανέλθουν στην αγωνιστική δράση.

Το ίδιο θα κάνουν και οι δρομείς του ΣΔΥ Βόλου, και το Σάββατο5 Ιουνίου 2021 η Βάσω Τασιώνη θα τρέξει στα Θεοδώριανα ,τον αγώνα 80 χλμ, προς τιμή του Άνθιμου Αργυρόπουλου από την Άρτα .

Την Κυριακή στον 5ο Lailias Mountain Running στις Σέρρες θα συμμετέχουν οι Κωνσταντίνος Hardt, Κώστας Πεταλωτής στα 46 χιλιόμετρα, Μιχάλης Άκερμαν και Αμβρόσιος Δημητριάδης στα 12 χιλιόμετρα.

Την επόμενη βδομάδα θα πάρει σειρά το Μέτσοβο με το Ultra Ursa Trail, ενώ στις 19 και 20 Ιουνίου το Πανθεσσαλικό θα φιλοξενήσει το 33ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Βετεράνων Αθλητών Στίβου.

Στις 25, 26 και 27 Ιουνίου θα γίνει ο 17ος Olympus Marathon και οι παράλληλοι αγώνες του. Μαζικά ο ΣΔΥ Βόλου θα τρέξει στις 27 Ιουνίου στον 14ο Ορεινό Αγώνα Μνήμης Άνω Κερασιάς στηρίζοντας τη διοργάνωση του Δήμου Ρήγα Φεραίου και μόλις ανοίξουν οι εγγραφές, ο ΣΔΥΒ θα ενημερώσει τα μέλη του.

Εκτός από τους αγώνες δρόμου, εκκίνηση δόθηκε και στους ποδηλατικούς, με τον Γιάννη Κλόκα να διακρίνεται στον 43ο Γύρο Θυσίας Πάτρα – Καλάβρυτα 103 χιλιομέτρων. Συμμετείχαν 400 ποδηλάτες, και ο αθλητής μέλος του ΣΔΥΒ κατέλαβε την 4η θέση στην κατηγορία.

Στη διαδρομή 20 χιλιομέτρων από το Φυτόκο στη Λέσχιανη με επιστροφή, συνεχίστηκαν οι πεζοπορίες των μελών του συλλόγου την Κυριακή 30 Μαΐου. Η θέα της λίμνης Κάρλας, του Πηλίου και του Βόλου, τα γεφύρια Αλεβίζου και Λέσχιανης και το εκκλησάκι της περιοχής, προσέφεραν μοναδικές εικόνες.

Δύο έμπειροι trail runners από τη Λάρισα, οι Λεωνίδας Νίκου, Θωμάς Πανταζής, επισκέφθηκαν την περιοχή μας και προπονήθηκαν με μέλη του ΣΔΥ Βόλου στο Πήλιο στο πλαίσιο της ετοιμασίας τους για το Frozen Peaks 260 χιλιομέτρων στο Νευροκόπι. Έτσι μαζί με τους Τρύφωνα Καρανανλή, Μάρω Μακροθανάση, Κώστα Παλάντζα, Γιώργο Παπαϊωάννου, έκαναν τη διαδρομή υπό έντονη βροχή τη Δευτέρα 31 Μαΐου, Άγιος Ονούφριος – Σταγιάτες – Μακρινίτσα – Αγία Παρασκευή – Μακρινίτσα – Κουκουράβα – Άγιος Ονούφριος.

Εξαιρετική προπόνηση 47,3 χιλιομέτρων με 2.320μ υψομετρική πραγματοποίησαν στο Πήλιο σε 8 ώρες οι Μπάμπης Δοδοντζίδης, Κώστας Τσουράπας. 37 χιλιόμετρα trail έτρεξε ο Αντώνης Νικολόπουλος στη Ξάνθη με 1.592μ υψ. σε 5:29, ενώ μεγάλη προπόνηση έκανε στον Όλυμπο η Μάρθα Ξηροφώτου.

30χλμ trail με 2.024μ υψ. σε 3:29, και 13χλμ trail με 1.004μ υψ. σε 1:39 έκανε ο Ευριπίδης Μπουμπουζιώτης, και σε άλλη μέρα 12χλμ σε 50’.

Τη διαδρομή του Ultra Pelion Trail έτρεξαν οι Πέτρος Γεωργούλας, Απόστολος Μπαρμπούλης, κάνοντας 24,5χλμ με 1.210μ υψομετρική σε 3 ώρες και 27 λεπτά.

25χλμ trail με 1.145μ υψ. έκανε σε 2:55’ ο Κώστας Ραμματάς, και 24,7χλμ με 1,181μ υψ. σε άλλη προπόνηση.

Διάσχιση κορυφογραμμής έγινε από τον Ζήνωνα Λουλούδη και φίλους στο Όρος Δούσκος ή Νεμέρτσικα με 21,7χλμ σε 13 ώρες. Πεζοπορία 19,7 χιλιομέτρων στη διαδρομή Άνω Κερασιά – Μνημείο Αλφόνς – Ιερά Μονή Φλαμουρίου – Άνω Κερασιά έκαναν οι Χρήστος Μπάντης, Χρήστος Βαργιαμίδης. Στην ίδια περιοχή προπονήθηκε ο Στάθης Καραδημητρίου.

30,5χλμ δρόμου σε 2:24, και 20χλμ σε 1:29 έτρεξε ο Χρήστος Παρασκευάς, ενώ 30 χιλιόμετρα σε 2 ώρες και 26 λεπτά ο Νίκος Μόσιος. Εκατοντάδες προπονήσεις έκαναν καθημερινά οι 382 δρομείς του ΣΔΥ Βόλου,

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος