Σύλλογος Λογιστών Καρδίτσας: Αποχή από τη διαδικασία υποβολής αποτελεσμάτων self test

Ο Σύλλογος Ελεύθερων Επαγγελματιών Λογιστών Φοροτεχνικών Οικονομολόγων Καρδίτσας αντιδρά στην εμπλοκή του στη διαδικασία υποβολής των αποτελεσμάτων self test για λογαριασμό των εργαζομένων στις επιχειρήσεις με τις οποίες συνεργάζονται  και καλεί τα μέλη του και τους συναδέλφους να απέχουν.

Σε ανακοίνωση του,μεταξύ άλλων,αναφέρεται:
“Μελετώντας την όλη διαδικασία σχετικά με την διεκπεραίωση των self test και την υποβολή των αποτελεσμάτων στην ειδική πλατφόρμα, όπου για ακόμη μία φορά η σύνδεση γίνεται με τους προσωπικούς κωδικούς taxis του εκάστοτε ενδιαφερόμενου, θεωρούμε ότι η εμπλοκή μας στην όλη διαδικασία εγκυμονεί κινδύνους, τόσο οικονομικής όσο και υγειονομικής φύσεως.
1. Ο λογιστής δεν έχει κανέναν απολύτως τρόπο να εξακριβώσει την εγκυρότητα του self test, δεν μπορεί να εξασφαλίσει την ορθότητα της διαδικασίας, και καλείται να πιστέψει την δήλωση του εκάστοτε εργαζομένου όσον αφορά το αποτέλεσμα (θετικό – αρνητικό). Ποιος μας διασφαλίζει σε περίπτωση απόκρυψης θετικού αποτελέσματος και ψευδούς δήλωσης στην πλατφόρμα του υπουργείου; Κανένας.
2. Ποιος μας εγγυάται ότι δεν θα υπάρξει διασπορά του ιού, με αρνητικές επιπτώσεις στην υγεία μας, στην υγεία των υπαλλήλων μας και της οικογένειας μας, από τον εκάστοτε εργαζόμενο που θα έρθει σε επαφή μαζί μας; Κανένας.
3. Από που προκύπτει ότι μπορεί «τρίτος» να δηλώνει το αποτέλεσμα του self test; Αγνοούμε τώρα τα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα; Ποιος μας εγγυάται ότι δεν θα βρεθούμε εκτεθειμένοι; Κανένας.

Ο κίνδυνος που υποβόσκει είναι τεράστιος και οι επιπτώσεις που δύναται να αντιμετωπίσει ο κάθε συνάδελφος δεν μπορούν να προβλεφθούν λόγω των συνθηκών που επικρατούν κατά την διάρκεια της πανδημίας.

Η όλη διαδικασία δεν αποτελεί σε καμία περίπτωση λογιστική εργασία και με αποκλειστικό σκοπό την προστασία του κλάδου μας, τόσο σε οικονομικά ζητήματα, όσο και σε ζητήματα προσωπικής ευθύνης και αξιοπιστίας, καλούμε τα μέλη μας να απέχουν από την διαδικασία υποβολής αποτελεσμάτων self test για λογαριασμό των εργαζομένων στις επιχειρήσεις που συνεργαζόμαστε ως λογιστές”.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος