Συλλαλητήριο και μηχανοκίνητη πορεία ετοιμάζουν οι αγρότες στο Πήλιο

Κινητοποιήσεις για μία σειρά χρόνιων προβλημάτων προγραμματίζουν οι αγρότες της Μαγνησίας με πρώτη ένα συλλαλητήριο διαμαρτυρίας έξω από το δημαρχείο Ζαγοράς στις 19 Νοεμβρίου αλλά και μία μηχανοκίνητη πορεία στην πόλη του Βόλου στο τέλος Νοεμβρίου.

Αυτό προκύπτει από σημερινή συνέντευξη Τύπου παρουσία του προέδρου της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Μαγνησία Θεόδωρου Γεωργαδάκη και των προέδρων των αγροτικών συλλόγων Μακρυρράχης Δημ. Σαμαρά, Πουρίου Ιωάννη Σέχα και Μουρεσίου, Αλεξάνδρας Μπαλαβάνη.

Στόχος είναι να ασκηθεί πίεση στην κυβέρνηση αλλά και στην τοπική αυτοδιοίκηση στο κομμάτι που την αφορά, να δώσουν απαντήσεις στο οργανωμένο αγροτικό κίνημα. Όπως ανέφερε ο κ. Γεωργαδάκης “η κυβέρνηση θα πρέπει να επανεξετάσει την πρόθεσή της να αφήσει εκτός συνδεδεμένων ενισχύσεων τα μήλα, τα κάστανα και τα αμύγδαλα”.

Ο ίδιος ζήτησε να συνδεθεί η επιδότηση με την πραγματική παραγωγή. Τόνισε ότι ο ΕΛΓΑ θα πρέπει να αποζημιώνει στο 100% και τόνισε την ανάγκη αλλαγής του Κανονισμού του ενώ επισήμανε ότι θα πρέπει να ανοίξει και πάλι το σύστημα αντιρρήσεων για τους δασικούς χάρτες, δωρεάν για όλους και να υπάρξει επιστροφή χρημάτων για όσους ήδη έχουν προβεί σε αντιρρήσεις. Τόνισε ότι θα πρέπει να δοθούν σε όλους τους αγρότες αφορολόγητα καύσιμα και αγροτοεφόδια και να υπάρξουν κατώτερες εγγυημένες τιμές για τα αγροτικά προϊόντα. Τέλος επισήμανε ότι η Ομοσπονδία της Μαγνησίας είναι σε συνεννόηση με αυτές της Λάρισας και από κοινού να διοργανώσουν ένα συλλαλητήριο, αλλά αυτό θα αποφασιστεί στην πανελλαδική επιτροπή μπλόκων που συνεδριάζει αρχές Δεκέμβρη.

Συλλαλητήριο και μηχανοκίνητη πορεία ετοιμάζουν οι αγρότες στο Πήλιο

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του αγροτικού συλλόγου Μακρυράχης, Δ. Σαμαράς, υποστήριξε ότι “δημοτική αρχή Ζαγοράς, Περιφέρεια και κυβέρνηση δεν έχουν αναβαθμίσει το σύστημα άρδευσης εδώ και χρόνια με αποτέλεσμα να μην υπάρχει ικανή ποσότητα νερού για πότισμα των καλλιεργειών την καλοκαιρινή περίοδο”. Επιπλέον ζήτησε την ασφαλτόστρωση ή τσιμεντόστρωση των αγροτικών δρόμων γιατί οι αγρότες δεν μπορούν να πάνε στα χωράφια τους, καθώς οι δρόμοι καταστρέφονται συνέχεια από χιόνια και πλημμύρες.

Τέλος ο κ. Ι. Σέχας αναφέρθηκε και πάλι στις «κουτσουρεμένες» αποζημιώσεις του ΕΛΓΑ και ζήτησε άμεσες και δίκαιες αποζημιώσεις εντός του έτους και αλλαγή του Κανονισμού του. Επιπλέον τόνισε ότι ο Αγροτικός Σύλλογος Πουρίου πήρε απόφαση να συμμετέχει στην κινητοποίηση της 19ης Νοεμβρίου και όλοι κάλεσαν τους αγρότες να συμμετέχουν.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος