Συλλαλητήριο αγροτών την Πέμπτη στον δρόμο Παλαμά-Ιτέας – Ακολουθεί πανθεσσαλική σύσκεψη

Την Τετάρτη θα αρχίσουν οι αγρότες να βγάζουν τα τρακτέρ στις πλατείες των χωριών, ενώ την Πέμπτη, στις 12 το μεσημέρι, στη γέφυρα “σταυρός” μεταξύ Παλαμά και Ιτέας θα πραγματοποιηθεί συλλαλητήριο, με τους αγρότες να διεκδικούν αντιπλημμυρικά έργα. Προς το τέλος της εβδομάδας αναμένεται να γίνει και πανθεσσαλική σύσκεψη Αγροτικών Ομοσπονδιών για να συντονιστεί ο περαιτέρω αγώνας τους.

Τα παραπάνω αποφασίστηκαν σε σύσκεψη συλλόγων που συγκάλεσε η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων του νομού Καρδίτσας στον Παλαμά και στο πλαίσιο της απόφασης της πανελλαδικής επιτροπής μπλόκων για το τρίτο δεκαήμερο του Γενάρη. Στο μεταξύ, αύριο στις 11 το πρωί στο δικαστικό μέγαρο θα γίνει συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τα αγροτοδικεία, μια και αύριο δικάζονται τρία μέλη του διοικητικού συμβουλίου της ΕΟΑΣΚ.

Σήμερα δόθηκε συνέντευξη Τύπου με τον Πρόεδρο της ΕΟΑΣΚ κ. Κώστα Τζέλλα να επισημαίνει ότι “οι αγρότες διεκδικούν να γίνουν άμεσα τα απαραίτητα αντιπλημμυρικά έργα ώστε να μην κινδυνεύουμε κάθε τρεις μήνες να χάνουμε τις περιουσίες μας, να υπάρχουν ζημιές στις καλλιέργειες, να κινδυνεύουν τα ζώα μας, να κινδυνεύουμε και εμείς, οι πολίτες της Καρδίτσας. Από τον Ιανό και μετά δεν έγινε κανένα αντιπλημμυρικό έργο, είμαστε έρμαια στα καιρικά φαινόμενα“. Ο κ. Τζέλλας κάλεσε τους αγροκτηνοτρόφους αλλά και όλους τους Καρδιτσιώτες να συμμετέχουν στο συλλαλητήριο ώστε να αναδειχθεί το πρόβλημα και να ασκηθεί πίεση προς την κυβέρνηση, την Περιφέρεια, τους δήμους, τους ΤΟΕΒ ώστε να γίνουν τα απαραίτητα έργα.

«Σε μια περίοδο που ο λαός μαστίζεται και από την πανδημία και η κυβέρνηση έχει τρομοκρατήσει τον κόσμο, τους καλούμε ώστε αυτό το συλλαλητήριο να είναι το έναυσμα για μεγάλους αγώνες, γιατί υπάρχουν και άλλα αιτήματα, τα οποία έχουν να κάνουν με το κόστος παραγωγής, με τη μείωση των αγροεφοδίων ,με τη ρήτρα αναπροσαρμογής στο ρεύμα, την οποία καλούμε την κυβέρνηση να την πάρει πίσω, να την καταργήσει, αιτήματα που έχουν να κάνουν με αφορολόγητο πετρέλαιο για όλους τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους, και με έναν ΕΛΓΑ δίκαιο, συμπαραστάτη και αρωγό μας και όχι να είναι οπλο στα χέρια των πολιτικών για να κάνουν παιχνίδια.»

Ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Παλαμά κ. Σωτήρης Αντωνίου κάλεσε και ο ίδιος τους αγρότες να συμμετέχουν μαζικά στο συλλαλητήριο “για να διεκδικήσουμε αντιπλημμυρικά έργα, για να μην έχουμε κάθε φορά που βρέχει αυτό το χάλι με τις πλημμύρες“, όπως χαρακτηριστικά είπε.
Ακολούθως ο κ. Άρης Πολυγένης, πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Λεύκης σημείωσε ότι «πρέπει όλοι οι συνάδελφοι αγρότες να κατανοήσουμε ότι με την εμπειρία που έχουμε με τον Ιανό και μετά από αυτές τις καταστροφές ούτε αποζημιώσεις υπήρξαν ούτε αποκαταστάσεις ζημιών. Όλο αυτό είναι κοροϊδία. Δεν υπάρχει περίπτωση να κάνουμε άλλη υπομονή στα ψέμματα που μας έχουν αραδιάσει όλα αυτά τα χρόνια. Την Πέμπτη πρέπει να είμαστε όλοι παρόντες στο συλλαλητήριο. Συμβαίνει το εξής τραγικό, το καλοκαίρι δεν έχουμε νερό να ποτίσουμε, και το χειμώνα πλημμυρίζουμε. Βγαίνουμε στο δρόμο, παλεύουμε για όσα είναι αυτονόητα στη σύγχρονη εποχή“.

Τέλος κάλεσμα για μαζική συμμετοχή στο συλλαλητήριο της Πέμπτης απηύθυνε και ο πρόεδρος του αγροτικού Συλλόγου Κοσκινά κ. Αποστόλης Κωστόπουλος, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι “δε γίνεται με κάθε βροχή να πλημμυρίζουν οι περιουσίες μας, να φεύγουμε από τα σπίτια μας, από τα χωριά μας“.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος