Συγκινητική και με μηνύματα κατά του πολέμου η γιορτή της Β’θμιας για την 28η Οκτωβρίου

“Στον πόλεμο δεν υπάρχει νικητής”, ήταν το μήνυμα της σημερινής γιορτής της Β/θμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας που υλοποίησε το 4ο Γυμνάσιο Βόλο στο χώρο του Πολιτιστικού Κέντρου Ν. Ιωνίας και παρακολούθησαν μαθητές, εκπαιδευτικοί αλλά και εκπρόσωποι φορέων και πολιτικοί.

“Ένας πόλεμος φέρνει ψυχική και σωματική καταστροφή και οι πλευρές που συμμετέχουν στον πόλεμο  και οι δύο είναι ηττημένοι, γιατί πάντα θα χάσουν αγαπημένα πρόσωπα, πολύ σημαντικά πράγματα για τις χώρες τους, οπότε δεν υπάρχει νικητής στον πόλεμο», επισήμανε ο Βασίλης Γιακτίδης μαθητής της Γ’ τάξης του 4ου Γυμνασίου Βόλου.

Συγκινητική και με μηνύματα κατά του πολέμου η γιορτή της Β’θμιας για την 28η Οκτωβρίου

Από την πλευρά του ο Προϊστάμενος της Β/θμιας Εκπαίδευσης, Σωκράτης Σαβελίδης, δήλωσε: «Σήμερα αφουγκραζόμαστε έναν ύμνο ο οποίος στήθηκε από καθηγητές και μαθητές, ο οποίος αναφέρεται στα κατορθώματα, τον ηρωισμό των ανθρώπων που έδωσαν τη ζωή τους για μας, του ελληνικού λαού, που στα χιονισμένα βουνά της Αλβανίας αγωνίστηκε για μια καλύτερη Ελλάδα. Αυτό αποτελεί και θα αποτελεί παράδειγμα για τους νέους μας για όσα χρόνια κι αν περάσουν».

Συγκινητική και με μηνύματα κατά του πολέμου η γιορτή της Β’θμιας για την 28η Οκτωβρίου

Στη γιορτή συμμετείχε ένας μεγάλος αριθμός μαθητών του σχολείου ενώ στο χώρο φιλοξενείται και εικαστική έκθεση του εκπαιδευτικού του σχολείου Θ. Κατσιάνη  που αποτελεί μία ζωντανή αναδρομή στην ιστορία και στο έπος του 40. Εκτός από τα έργα ζωγραφικής, ο κ. Κατσιάνης παραθέτει και εφημερίδες της εποχής, αλλά και συλλεκτικά είδη, όπως κράνη, στολές και όπλα της εποχής που σύμφωνα με τον ίδιο «δημιουργούν ένα βιωματικό, ιστορικό περιβάλλον που σε εντάσσει στο πνεύμα του 1940 στην ουσία του πολέμου, γιατί απογυμνώνει τον πόλεμο από το ιδεώδες και δείχνει την απαξία του.

Συγκινητική και με μηνύματα κατά του πολέμου η γιορτή της Β’θμιας για την 28η Οκτωβρίου

Γιατί ο πόλεμος είναι απαξία. Από την άλλη όμως προβάλει και τον ηρωικό αγώνα των Ελλήνων που είχαν σταθερά ερείσματα ηθικά την υπεράσπιση της πατρίδας, της οικογένειας, την ελευθερία έναντι ιδεολογημάτων σαθρών όπως ο ιμπεριαλισμός και ο φασισμός που είχαν οι Γερμανοί και οι Ιταλοί».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος