Συγκινεί το «Ιστορικό Ράλι Πηλίου» που αναβιώνει μετά από 11 χρόνια

Με τη συμμετοχή 31 πληρωμάτων από την Ελλάδα και δύο από το εξωτερικό ξεκινά σήμερα από την παραλία του Βόλου, το «Ιστορικό Ράλι Πηλίου» που αναβιώνει μετά από 11 χρόνια, ο Σύλλογος Φίλοι Ιστορικών Οχημάτων Φ.Ι.Ο., μέλος τη Ελληνικής Ομοσπονδίας Φίλων Παλαιού Αυτοκινήτου Ε.Ο.-ΦΙΛ.Π.Α. και της Διεθνούς Ομοσπονδίας Ιστορικών Οχημάτων F.I.V.A, επιθυμώντας να συμβάλλει τα μέγιστα στη διάσωση των Ιστορικών οχημάτων.

Οι Βολιώτες θα μπορέσουν να θαυμάσουν τα ιστορικά αυτοκίνητα στην παραλία της πόλης από τις έξι το απόγευμα μέχρι και τις 8 το βράδυ που θα γίνει η εκκίνηση των οχημάτων.

Τη διοργάνωση υποστηρίζουν η Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας και Σποράδων, οι δήμοι Βόλου και Νοτίου Πηλίου, το Δίκτυο Περραιβία και επιχειρήσεις της περιοχής

Σε σημερινή συνέντευξη Τύπου, η αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας και Σποράδων, Δωροθέα Κολυνδρίνη, επισήμανε ότι πρόκειται για μία πολύ σημαντική διοργάνωση που συμβάλλει στα μέγιστα στη διασωση των ιστορικών οχημάτων. « Πρόκειται για δράσεις με έντονο κοινωνικό πρόσημο. Δημιουργείται αθλητική διάδραση, αγώνας ακριβείας με ιστορικά οχήματα σε διαδρομές στο Βόλο και την ευρύτερη περιοχή. Η Μαγνησία και το Πήλιο αποτελούν μαγικό προορισμό που θα συνδυαστεί με μηχανοκίνητο αθλητισμό».
Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Φ.Ι.Ο, Κώστας Καρακατσάνης, εξέφρασε την πεποίθηση ότι κάθε χρόνο το ράλι θα γίνεται και καλύτερο. «Το θέμα είναι να αναδείξουμε τη Μαγνησία μέσα από τα ιστορικά αυτοκίνητα. Θα γίνουν πολλές δράσεις που θα φέρουν πολύ κόσμο στο Πήλιο. Έχουμε στα σκαριά να συνδιοργανώσουμε εκδηλώσεις που θα συγκεντρώσουν το ενδιαφέρον πληρωμάτων από όλη την Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό». Σημειώνεται ότι το ράλι Πηλίου ξεκίνησε το 2008 και σταμάτησε το 2012 για να ξαναγίνει φέτος το 2023.

Συγκινεί το «Ιστορικό Ράλι Πηλίου» που αναβιώνει μετά από 11 χρόνια

Σύμφωνα με το πρόγραμμα, σήμερα:

Παραλία Βόλου – Παπαστράτος
Από τις 18.00 μέχρι και τις 22.00 το απόγευμα της Παρασκευής θα υποδεχτούμε τα ιστορικά οχήματα που θα λάβουν μέρος στον αγώνα, θα ακολουθήσει ο τεχνικός τους έλεγχος (18.00 – 21.00, τα υπόλοιπα αυτοκίνητα το Σάββατο το πρωί πριν τον αγώνα), ενώ θα διανεμηθούν και τα απαραίτητα έγγραφα και σήματα του αγώνα στα πληρώματα. Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης αυτής και της έκθεσης των οχημάτων στον παραλιακό χώρο μπροστά από το κτίριο «Παπαστράτος», θα υπάρχει μουσική επένδυση από Dj’s, τα κρουστά της ομάδας των Caracatu, καθώς και ο καθιερωμένος επίσημος χαιρετισμός των διοργανωτών, της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας και του Δήμου Βόλου. Στις 20.00 θα ξεκινήσει η επίσημη εκκίνηση του αγώνα για τα αυτοκίνητα και τα πληρώματα που θα συμμετάσχουν καθώς και η φωτογράφιση τους, ενώ η βραδιά θα ολοκληρωθεί με την συναυλία του συγκροτήματος Όμπραξ.

Σάββατο 10 Ιουνίου
Αγριά Βόλου – Ξενοδοχείο Valis (Σταθμός τραίνου)
Προσυγκέντρωση και Τεχνικός έλεγχος των αυτοκινήτων 08.00 έως τις 09,30. Εκκίνηση του Α’ σκέλους του αγώνα Regularity 10.00, με διαδρομές που περιλαμβάνουν όλους τους παράλιους οικισμούς του Πηλίου μέχρι και την Αγία Κυριακή στο Τρίκερι, όπου τα οχήματα θα συγκεντρωθούν στην προβλήτα και θα παρατεθεί γεύμα για τα πληρώματα και ο χαιρετισμός των τοπικών αρχών του Δήμου Νοτίου Πηλίου. Ο αγώνας θα ολοκληρωθεί με την επιστροφή των οχημάτων στην Αγριά Βόλου, με τον τερματισμό που θα γίνει το απόγευμα του Σαββάτου στον χώρο μπροστά από το σταθμό.

Κυριακή 11 Ιουνίου
Αγριά Βόλου – Ξενοδοχείο Valis (Σταθμός τραίνου)
Εκκίνηση του Β’ σκέλους του αγώνα Regularity από τον χώρο της αφετηρίας μπροστά από το σταθμό της Αγριάς 11.00, με διαδρομές που περιλαμβάνουν αυτή τη φορά τον Νότιο-Ανατολικό ορεινό όγκο του Πηλίου και τα παραδοσιακά χωριά του, μέχρι τη Βυζίτσα και τις Μηλιές και επιστροφή στην Αγριά Βόλου το μεσημέρι για τον τερματισμό. Μετά την ολοκλήρωση του αγώνα, θα παρατεθεί γεύμα, θα ανακοινωθούν οι νικητές και θα απονεμηθούν τα κύπελλα και τα βραβεία στους συμμετέχοντες.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος