Συγκέντρωση φορέων και σωματείων για ευθύνες για αντιπλημμυρικό σχεδιασμό

Δυναμική συγκέντρωση και πορεία από το κέντρο του Βόλου προς το Δημαρχείο πραγματοποίησαν το απόγευμα της Δευτέρα, σωματεία και φορείς της περιοχής. Ξεχειλίζει πραγματικά η οργή των κατοίκων του Βόλου και της Μαγνησίας για τις τεράστιες καταστροφές που έχουν προκληθεί αλλά και τους νεκρούς συνανθρώπους μας από τις πλημμύρες.

Οι συγκεντρωμένοι κατήγγειλαν τις διαχρονικές εγκληματικές ευθύνες των κυβερνήσεων και των τοπικών δημοτικών και περιφερειακών αρχών για την απουσία ουσιαστικού αντιπλημμυρικού σχεδιασμού. Κατήγγειλαν την πολιτική που θεωρεί κόστος την προστασία της ζωής μας προκειμένου να μη διαταραχθεί η κερδοφορία των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων.

Στη συγκέντρωση τονίστηκε ότι οι σύγχρονες ανάγκες των εργαζομένων δεν χωράνε στη ζυγαριά του “κόστους-οφέλους” και ότι οι εργαζόμενοι δεν πρόκειται να μείνουν θεατές στην “κανονικότητα” που προσπαθεί να επιβάλει η κυβέρνηση. Ότι δηλαδή θα πρέπει να συνηθίσουμε ότι κάθε λίγο και λιγάκι ή θα καιγόμαστε ή θα πνιγόμαστε λόγω των ακραίων καιρικών φαινομένων χωρίς κανένα ουσιαστικό μέτρο πρόληψης για την προστασίας της ανθρώπινης ζωής.

Η πορεία κατέληξε στο Δημαρχείο Βόλου όπου η Δημοτική Αρχή αρνήθηκε να συναντήσει εκπροσώπους σωματείων και φορέων όντας άφαντη από το Δημαρχείο που υποτίθεται ότι αποτελεί το συντονιστικό κέντρο. Οι εκπρόσωποι των σωματείων κατήγγειλαν την μη πραγματοποίηση της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου δια ζώσης αλλά δια περιφοράς με ηλεκτρονική ψήφο την ώρα που η πόλη και οι κάτοικοι της αντιμετωπίζουν τεράστια προβλήματα με τα ερωτήματα να παραμένουν για πώς και πότε θα αποκατασταθούν οι ζημιές, το πότε θα αποκατασταθεί η υδροδότηση, για την ποιότητα του νερού  κ.ά. 

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος