Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Καρδίτσα ενάντια στο νομοσχέδιο για τις λαϊκές αγορές

Συγκέντρωση πραγματοποίησαν σήμερα το μεσημέρι εκπρόσωποι σωματείων παραγωγών και επαγγελματιών Καρδίτσας στο αίθριο της δημοτικής αγοράς ενάντια στο νομοσχέδιο για τις λαϊκές αγορές.

Χαρακτηρίστηκε “έκτρωμα” από τους ομιλητές, έγινε ενημέρωση για το τι προβλέπει, όπως ότι νόμος εξουσιοδοτεί τον υπουργό Ανάπτυξης να τροποποιεί με μια απλή υπουργική απόφαση σχεδόν το σύνολο του κατατεθέντος νομοσχεδίου, από το τι είδη θα πωλούνται, με ποιους όρους, μέχρι και τον τρόπο που θα δραστηριοποιούνται, και ποιοι, στη λαϊκή αγορά, ενώ μέσα στα αιτήματα διεκδίκησης, είναι:
“-Να παραμείνουν οι άδειες προσωπικές και μόνιμες, σύμφωνα με το καθεστώς που ισχύει έως τώρα. Να μη χαθεί ούτε μία θέση εργασίας στις λαϊκές, κανένας συνάδελφος να μη βρεθεί στην ανεργία.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Καρδίτσα ενάντια στο νομοσχέδιο για τις λαϊκές αγορές-Να παραμείνει η ευθύνη για τη λειτουργία των λαϊκών αγορών στις Περιφέρειες και τους Δήμους. Να σταματήσουν να λειτουργούν με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια, με κέρδη και ζημιές, να χρηματοδοτηθούν στο ύψος που απαιτείται, με κανόνες και στελεχωμένες δομές. Γι’ αυτό και επιβάλλεται να ενισχύονται και από τον ίδιο τον κρατικό προϋπολογισμό και όχι μόνο από την εισφορά των επαγγελματιών που πρέπει να μειωθεί.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Καρδίτσα ενάντια στο νομοσχέδιο για τις λαϊκές αγορές-Να παρθούν εδώ και τώρα μέτρα για να στηριχθεί το εισόδημά μας. Δεν έφταναν τα προβλήματα των προηγούμενων χρόνων, ήρθαν και οι εγκληματικές πολιτικές για τη διαχείριση της πανδημίας, τα τραγελαφικά “άνοιξε-κλείσε” της κυβέρνησης και τα υπόλοιπα μέτρα περιορισμού, έχουν οδηγήσει χιλιάδες από μας στην απόγνωση. Να παρθούν επομένως μέτρα που να καλύπτουν τις ανάγκες επιβίωσης σήμερα, αλλά και να μας προστατεύουν την “επόμενη μέρα” από τα χρέη και τη χρεοκοπία, αλλά και από τις μεγάλες καταστροφές που συντελέστηκαν μέσα στη χρονιά (πλημμύρες, πυρκαγιές, παγετός κ.λπ.).

-Παράλληλα, να παρθούν μέτρα προστασίας του εισοδήματός μας, μέτρα που θα μειώσουν το κόστος παραγωγής. Ήδη οι αυξήσεις σε πετρέλαιο και ρεύμα έχουν εκτινάξει το κόστος σε λιπάσματα και άλλα εφόδια.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Καρδίτσα ενάντια στο νομοσχέδιο για τις λαϊκές αγορές-Αφορολόγητο πετρέλαιο, όπως στους εφοπλιστές – Άμεση μείωση της τιμής του αγροτικού ρεύματος κατά 50% στους μικρομεσαίους αγροτοκτηνοτρόφους.

-Κατώτατες εγγυημένες τιμές για τα αγροτοκτηνοτροφικά προϊόντα, που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής και να αφήνουν εισόδημα για επιβίωση και συνέχιση της αγροτικής δραστηριότητας. Φθηνά προϊόντα για τις λαϊκές ανάγκες ενάντια στην κερδοσκοπία μεγαλεμπόρων και βιομηχανιών.

-Να αποζημιωθούν στο 100% οι ζημιές από τις πρόσφατες καταστροφές, χωρίς αστερίσκους. Να γίνουν τα απαραίτητα έργα υποδομής για εξασφάλιση επαρκούς άρδευσης, αντιπλημμυρικά έργα”.

Να σημειωθεί τη Δευτέρα προηγήθηκε παράσταση διαμαρτυρίας στο δημαρχείο Καρδίτσας και ενημέρωση του δημάρχου κ. Τσιάκου για τα αιτήματα των σωματείων.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος