Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη Ν. Ιωνία από την Επιτροπή Ειρήνης Βόλου

Η Επιτροπή Ειρήνης Βόλου καλεί σε μαζική συμμετοχή στις πρωτοβουλίες Αντιιμπεριαλιστικής Δράσης που θα πραγματοποιηθούν στο Βόλο στο δεύτερο δεκαπενθήμερο του Μάη, με πρώτη τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας και πορεία αύριο Πέμπτη 20 Μαΐου, στις επτά το απόγευμα στην πλατεία δημαρχείου της Ν. Ιωνίας. Επιπλέον διοργανώνει Πανθεσσαλική Μηχανοκίνητη πορεία στις 30 Μαΐου, στο Στεφανοβίκειο, με συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία στις 11:00 το πρωί. Η αναχώρηση από τον Βόλο θα γίνει στις 9:30 από το Δημαρχείο Βόλου.

Σε συνέντευξη τύπου στο Εργατικό Κέντρο Βόλου, μέλη της Επιτροπής και εκπρόσωποι σωματείων καταδίκασαν τη στάση της ελληνικής κυβέρνησης στο Μεσανατολικό, τη συμμετοχή της χώρας σε ασκήσεις-πρόβες πολέμου, όπως ανέφεραν, και ανέφεραν μεταξύ άλλων:

“Με την κινητοποίηση απαιτούμε να σταματήσει η μετατροπή της περιοχής που ζούμε σε μια απέραντη αμερικανονατοϊκή βάση και σε επικίνδυνο στόχο – μαγνήτη επιθέσεων σε περίπτωση στρατιωτικής εμπλοκής του δυνάμεων του ΝΑΤΟ με τους ανταγωνιστές τους.

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας  προς τον Παλαιστινιακό λαό. Απαιτούμε τον άμεσο τερματισμό των δολοφονικών επιθέσεων, που γίνονται με τις πλάτες των Αμερικανών, του ΝΑΤΟ, της ΕΕ., και της ισραηλινής κατοχής. Απαιτούμε εδώ και τώρα η ελληνική κυβέρνηση να προχωρήσει στην αναγνώριση του Παλαιστινιακού κράτους, με βάση την ομόφωνη απόφαση της βουλής του 2015 και να απεμπλακεί η Ελλάδα από όλους τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς που βάζουν σε μεγάλους κινδύνους τον λαό και τη χώρα μας

Η μεγαλύτερη πράξη αλληλεγγύης στον δοκιμαζόμενο λαό της Παλαιστίνης και στους άλλους λαούς είναι να δυναμώσει ο αγώνας ενάντια στην ιμπεριαλιστική εμπλοκή της χώρας και ενάντια στις συμμαχίες για τα συμφέροντα της αστικής τάξης.”

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος