Συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά του ν/σ την δευτεροβάθμια περίθαλψη στον Βόλο

Με αίτημα την απόσυρση του νομοσχεδίου για την Β’θμια Περίθαλψη που ψηφίζεται σήμερα στη Βουλή, πραγματοποιήθηκε σήμερα συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Νοσοκομείο Βόλου που στήριξαν επίσης κόμματα και πολιτικές κινήσεις.

Για “ξεπούλημα της δημόσιας υγείας” έκαναν λόγο οι διαμαρτυρόμενοι, ζητώντας να μην περάσει το νομοσχέδιο αλλά να στελεχωθούν τα Νοσοκομεία και να δοθούν υψηλότεροι μισθοί για να μείνουν οι γιατροί στις θέσεις τους αλλά και να έλθουν και νέοι, καθώς όπως υποστηρίζουν- το Νοσοκομείο είναι υποστελεχωμένο.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά του ν/σ την δευτεροβάθμια περίθαλψη στον Βόλο

“Η πολιτεία από την πανδημία είχε στο μενού την ιδιωτικοποίηση και αυτό το ν/σ είναι η τελευταία φάση αυτού του σχεδίου. Αντί να κάνει γενναίες προσλήψεις και να πληρώσει καλά τους γιατρούς να μείνουν στον τόπο τους, διαλύει το σύστημα”, επισήμανε ο πρόεδρος της Ένωσης Γιατρών του Νοσοκομείου Βόλου, Ν. Χαυτούρας.

Όπως είπε ο κ. Κωνσταντινίδης πρόεδρος του Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ στη Μαγνησία: “Ο ιδιωτικός τομέας έχει χώρο στην υγεία, αλλά οι δημόσιες δομές πρέπει να παίζουν τον πρώτο ρόλο”.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά του ν/σ την δευτεροβάθμια περίθαλψη στον Βόλο

Ο γενικός γραμματέας της Ένωσης Γιατρών του Νοσοκομείου Βόλου και των Κ.Υ. Μαγνησίας, κ. Ρήγας εξέφρασε την απορία πως οι γιατροί θα ιδιωτεύσουν κάποιες μέρες τις εβδομάδας, όντες εργασιακά εξουθενωμένοι.

Ο Π. Μαλινδρέτος μέλος του Δ.Σ. της Ένωσης των Νοσοκομειακών Γιατρών υποστήριξε ότι “το ν/σ δεν μπορεί να εφαρμοστεί. Κεντρικά δεν γνωρίζουν πως πρέπει να δουλέψουν τα νοσοκομεία και δη στην επαρχία”.

Η Ειρήνη Καρακασίλη γραμματέας στο Σύλλογο Εργαζομένων του Νοσοκομείου Βόλου εξέφρασε την άποψη ότι το νομοσχέδιο “υποβαθμίζει την παροχή υγείας στους ασθενείς όντας εμπορευματικό… Στρέφουν τον κόσμο στον ιδιωτικό τομέα, κάτι που συνέβη και στην πανδημία, όταν οι ιδιώτες κέρδιζαν στην πλάτη τη δική μας και στη δουλειά που κάναμε στο Νοσοκομείο… “.

Ο κ. Δραμητινός μέλος της Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας τόνισε ότι “ο ΣΥΡΙΖΑ δεν συναινεί να μπει ταφόπλακα στο ΕΣΥ. Αυτό που πάει να ψηφιστεί είναι ένα έκτρωμα και διαλύει τον πυρήνα του ΕΣΥ που είναι η πλήρης και αποκλειστική απασχόληση… “.

Ο Δημ. Τσιμπανάκος μέλος της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ δήλωσε ότι “το νομοσχέδιο αυτό στην Α’θμια και Β’θμια Φροντίδα Υγείας στην ουσία απορρυθμίζει το ΕΣΥ και ανοίγει το δρόμο για τους ιδιώτες. Εμείς δημιουργήσαμε το ΕΣΥ και θα το στηρίξουμε και πρέπει οι πολίτες να δείξουν την αντίθεσή τους στην κυβερνητική αυτή πολιτική, με την ψήφο τους στην κάλπη”, επισήμανε.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά του ν/σ την δευτεροβάθμια περίθαλψη στον Βόλο

Ο Κώστας Στεργίου της Τ.Ε. του ΚΚΕ Μαγνησίας επισήμανε ότι το κόμμα του καταγγέλλει το νομοσχέδιο “… γιατί σαρώνει ότι απέμεινε από το ΕΣΥ. Στρέφει το λαό στην ιδιωτική υγεία με το ρητό αν έχεις χρήματα βρίσκεις την υγειά σου διαφορετικά όχι. Ζητάμε δωρεάν για όλους ισχυρό σύστημα δημόσιας υγείας”.

Τη στήριξή τους στον αγώνα γιατρών και νοσηλευτών εξέφρασε και η πρόεδρος των Φίλων του Νοσοκομείου Γεωργία Σταγάκη.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος