Καρδίτσα: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Κέντρο Υγείας

Ημέρα πανελλαδικής δράσης για την υγεία και έξω από το Κέντρο Υγείας Καρδίτσας πραγματοποιήθηκε, με πρωτοβουλία της συντονιστικής επιτροπής αγώνα συνταξιούχων, συγκέντρωση διαμαρτυρίας διεκδικώντας κρατική χρηματοδότηση του δημόσιου συστήματος υγείας, νέες προσλήψεις, μονιμοποίηση συμβασιούχων, νέες ΜΕΘ, επίταξη ιδιωτικών μονάδων χωρίς αποζημίωση, μαζικά δωρεάν επαναλαμβανόμενα τεστ χωρίς διαχωρισμούς με πλήρη προληπτικό έλεγχο. Καρδίτσα: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Κέντρο Υγείας

Στη συγκέντρωση συμμετείχαν, μεταξύ άλλων, εκπρόσωποι της Ένωσης Γιατρών Νοσοκομείου και Κέντρων Υγείας, του συλλόγου εργαζομένων του Κ.Υ. Καρδίτσας, του Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ, του Συλλόγου Γυναικών, του Ν.Σ. ΑμεΑ, του Σωματείου Εμποροϋπαλλήλων, της ΕΟΑΣΚ, του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Καρδίτσα: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Κέντρο Υγείας

Η Ένωση Ιατρών διεκδικεί:
-Αποφασιστική ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας με γενναία αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης και μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.
– Μονιμοποίηση όλων των επικουρικών και συμβασιούχων. Διορισμό με κατεπείγουσες διαδικασίες όλων των υποψήφιων γιατρών για τις μόνιμες θέσεις που έχουν προκηρυχθεί.
– Άρση των αναστολών εργασίας, ακύρωση της απόφασης για σύμβαση με εργολαβικές εταιρείες στη καθαριότητα και φύλαξη του νοσοκομείου
Καρδίτσα: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Κέντρο Υγείας– Επίταξη του ιδιωτικού τομέα υγείας και των μεγάλων διαγνωστικών αλυσίδων, χωρίς παζάρια και χωρίς καμία αποζημίωση.
– Ουσιαστική, στοχευμένη επιδημιολογική επιτήρηση και ιχνηλάτηση με ευθύνη του κράτους και με εξασφάλιση δωρεάν διαγνωστικών τεστ.
– Μέτρα προστασίας στους χώρους δουλειάς και τα ΜΜΜ. Μέτρα για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων και των σχολών.
– Απεμπλοκή των νοσοκομείων από τον εμβολιασμό. Δημιουργία εμβολιαστικών δομών στο πλαίσιο της ΠΦΥ. Ενίσχυση του εμβολιαστικού προγράμματος ειδικά για τις κλειστές δομές, τις δομές προσφύγων και μεταναστών, τους καταυλισμούς.

Καρδίτσα: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Κέντρο ΥγείαςΙδιαίτερη αναφορά έγινε στις μεγάλες ελλείψεις σε προσωπικό, ενώ σε ό,τι αφορά το Κέντρο Υγείας Καρδίτσας, όπως τονίστηκε, δεν υπάρχει ούτε καν παθολόγος, εδώ και 4 ημέρες είναι χωρίς πετρέλαιο θέρμανσης, ενώ υπάρχει και κτιριακό πρόβλημα, κάτι που φάνηκε στις τελευταίες βροχοπτώσεις.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος