Σύγχρονο αστικό πάρκο στα Γερμανικά στη Νέα Ιωνία Βόλου

Σύγχρονο αστικό πάρκο και νέα παιδική χαρά αποκτά η περιοχή των Γερμανικών στη Νέα Ιωνία Βόλου με χρηματοδότηση από την Περιφέρεια Θεσσαλίας. Ο περιφερειάρχης, Κώστας Αγοραστός, έδωσε την έγκριση για την υπογραφή της σύμβασης του έργου, συνολικού προϋπολογισμού ένταξης 308.500 ευρώ από το ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014-2020.

Περιλαμβάνει ανάπλαση του χώρου της πλατείας, διαμόρφωση πεζοδρομίων,  δημιουργία νέας παιδικής χαράς και  αναβάθμιση του γηπέδου καλαθοσφαίρισης.

«Σε συνεργασία με το Δήμαρχο Βόλου Αχιλλέα Μπέο και την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του ΕΣΠΑ Θεσσαλίας  2014 -2020 χρηματοδοτούμε την δημιουργία ενός νέου σύγχρονου αστικού πάρκου στα Γερμανικά της Νέας Ιωνίας», δηλώνει ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας και προσθέτει: «Αλλάζουμε την εικόνα στην περιοχή, βελτιώνουμε την ποιότητα του περιβάλλοντος,  αναβαθμίζουμε  τον ανοιχτό δημόσιο αστικό χώρο, ικανοποιούμε τις ανάγκες παιδιών και ενηλίκων για ψυχαγωγία και άθληση σε συνθήκες ασφάλειας».

Οι παρεμβάσεις

Το έργο αφορά στην ανάπλαση του πάρκου, του γηπέδου καλαθοσφαίρισης και των περιμετρικών πεζοδρομίων, ώστε να εξασφαλιστεί η εύκολη και ασφαλής κίνηση σε αυτό, από όλους χωρίς διακρίσεις.

Αναλυτικότερα περιλαμβάνονται: Διαμόρφωση του χώρου της πλατείας σε ένα σύγχρονο αστικό πάρκο, που θα καλύπτει τις ανάγκες των κατοίκων της περιοχής από όλες τις ηλικιακές ομάδες. Διαμορφώνονται τα πεζοδρόμια  περιμετρικά του Ο.Τ. ώστε να είναι εύκολη η κίνηση σε αυτά από όλους. Δημιουργία νέας παιδικής χαράς, κατάλληλη για όλα τα παιδιά και αναβάθμιση του γηπέδου καλαθοσφαίρισης.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος