Στους παγκόσμιους μαθητικούς αγώνες της Formula 1 το 9ο Γυμνάσιο Βόλου (audio)

Μία σημαντική διάκριση πέτυχε το 9ο Γυμνάσιο Βόλου ως μέλος της ομάδας Argon… Τη συμμετοχή του στους παγκόσμιους μαθητικούς αγώνες της Formula 1, που θα πραγματοποιηθούν στο Silverstone sστη Μεγάλη Βρετανία τον Ιούλιο του 2022.

Επιπλέον η φετινή ομάδα που ονομάζεται Pegasus θα συμμετέχει το καλοκαίρι στους πανελλήνιους μαθητικούς αγώνες της Formula 1.

Για τις επιτυχίες για τη δουλειά, που έκαναν, αλλά και για τα μελλοντικά τους σχέδια μίλησαν σήμερα στην ΕΡΤ Βόλου μαθητές, που συμμετείχαν στον φετινό διαγωνισμό και προκρίθηκαν, αλλά και η νέα ομάδα, που θα συμμετέχει στο πανελλήνιο πρωτάθλημα. Επίσης, μίλησαν η διευθύντρια του 9ου Γυμνασίου, Νίκη Χατζηκυριάκου, αλλά και ο καθηγητής φυσικό κ. Τσαρτσάλης.

Στους παγκόσμιους μαθητικούς αγώνες της Formula 1 το 9ο Γυμνάσιο Βόλου (audio)

Το σχολείο προετοιμάστηκε με τη συνδρομή της ομάδας Talos του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και συμμετείχε πρώτα στον ελληνικό διαγωνισμό, όπου έλαβε δύο βραβεύσεις και μετά προκρίθηκε στους παγκόσμιους αγώνες.
Οι μαθητές δούλεψαν πάρα πολύ σε όλη τη διάρκεια της καραντίνας, με εβδομαδιαίες συναντήσεις, που διαρκούσαν πολλές φορές και 3 ώρες.

Στον παγκόσμιο διαγωνισμό το 9ο Γυμνάσιο θα συμμετέχει μαζί με τη Γεωργική Σχολή Θεσσαλονίκης με το όνομα Team VeloCT.

Ακούγονται κατά σειρά οι: Νίκη Χατζηκυριάκου, διευθύντρια του σχολείου, οι μαθητές Γιάννης Κρικέλας, Εβελίνα Αναγνωστοπούλου, Αφροδίτη  Σπανομήτρου, Κέλυ Θάνου, Χρήστος Βαίτσης, Θεοδόσης Βουτσελάς και Ίωνας Αγραφιώτης και τέλος ο καθηγητής φυσικός, Γιάννης Τσαρτσάλης.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος