Στο βορειότερο αρχιπέλαγος του κόσμου ο Βολιώτης ιστιοπλόος Γιώργος Ποδάρας

Ο Βολιώτης ιστιοπλόος Γιώργος Ποδάρας ετοιμάζεται για την “κατάκτηση” του Βόρειου Πόλου, ένα ταξίδι που δεν έχει επιχειρηθεί από κανέναν άλλο ιστιοπλόο μέχρι σήμερα.

Ο Γιώργος Ποδάρας, ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένος στα θέματα του περιβάλλοντος, μιλά στην εκπομπή Ο3 της ΕΡΤ3, για τις τεράστιες συνέπειες της θαλάσσιας ρύπανσης, αλλά και γι’ αυτό το μοναδικό ταξίδι που θα επιχειρήσει το καλοκαίρι του 2022 μαζί με άλλους 30 “τυχερούς” συμμετέχοντες. 
Θα φτάσει εκεί που ο ήλιος δεν δύει ποτέ, εκεί όπου κατοικεί η γαλάζια φάλαινα, η αρκτική αλεπού και αρκούδα, εκεί όπου η χλωρίδα είναι χαμηλή και σπάνια. 
Στο βορειότερο αρχιπέλαγος του κόσμου ο Βολιώτης ιστιοπλόος Γιώργος Ποδάρας
 
Πρόκειται για μια πρόκληση διάρκειας 10 ημερών το καλοκαίρι του 2022, που ο Γιώργος Ποδάρας, ιστιοπλόος και διοργανωτής του ταξιδιού των 30 επισκεπτών, θα πλεύσουν γύρω από το Αρχιπέλαγος του Σβάλμπαrντ (SVALBARD) εξερευνώντας την περιοχή του Βόρειου Πόλου, του βορειότερου Αρχιπέλαγους του κόσμου.

Η πρόκληση είναι τεράστια, αφού στο ταξίδι περιλαμβάνονται επισκέψεις σε σημεία που δεν έχει φτάσει άνθρωπος. Από τα 11 νησιά που θα επισκεφτούν μόλις τα 3 κατοικούνται, με ένα εξ αυτών να διαθέτει τον μεγαλύτερο οικισμό. Πρόκειται για το Λονγκγιαρμπιέν (Longyearbyen) στο νησί Σβάλμπαρντ. Είναι το μεγαλύτερο και το μόνο με μόνιμο πληθυσμό νησί του αρχιπελάγους στον Αρκτικό ωκεανό,  το μεγαλύτερο νησί της Νορβηγίας.

Ο Γιώργος Ποδάρας, ωστόσο, εκτός της πρόκλησης του ίδιους του ταξιδιού με το ανεξερεύνητο ενδιαφέρον, κάνει λόγο και για την πρόκληση της εξερεύνησης σε έναν τόπο που βρίσκεται σε κίνδυνο και αυτό είναι από μόνο του πολύ σπουδαίο. Το ταξίδι είναι εξερευνητικό και βασίζεται στο οικολογικό ενδιαφέρον, συμπληρώνει ο ίδιος, για να καταλήξει πώς οι προδιαγραφές ασφαλείας του ταξιδιού είναι ιδιαίτερα υψηλές, λόγω των κινδύνων από τον παγετό και τις αρκούδες.

Στο βορειότερο αρχιπέλαγος του κόσμου ο Βολιώτης ιστιοπλόος Γιώργος Ποδάρας

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος