Το Φεστιβάλ ΚΝΕ – «Οδηγητή» συμπληρώνει φέτος 51 χρόνια συνεχούς παρουσίας, αποτελώντας έναν θεσμό που συνδυάζει πολιτικό μήνυμα και πολιτιστική έκφραση. Με σύνθημα «Ανατρέπουμε το παλιό, ανοίγουμε τον δρόμο στο νέο. Σοσιαλισμός για να νικήσει το δίκιο!», το φεστιβάλ ταξιδεύει σε κάθε γωνιά της Ελλάδας, μεταφέροντας το κάλεσμα για «αγώνα ενάντια στην εκμετάλλευση και τις κοινωνικές αδικίες», όπως αναφέρουν οι διοργανωτές του.
Η ΚΝΕ υποστηρίζει ότι «η εμπλοκή της χώρας σε πολεμικούς σχεδιασμούς εγκυμονεί κινδύνους για τον λαό, συνδέοντας τον αντιπολεμικό αγώνα με τη διεκδίκηση εργασιακών και κοινωνικών δικαιωμάτων».
Παράλληλα, οι εκδηλώσεις του φεστιβάλ φιλοξενούν πλήθος καλλιτεχνών, συζητήσεις και δραστηριότητες που αναδεικνύουν τον πολιτικό και πολιτιστικό χαρακτήρα της διοργάνωσης. Από τις μεγάλες συναυλίες έως τις θεματικές εκθέσεις και τις πολιτικές συζητήσεις, το φεστιβάλ δίνει βήμα στη νεολαία και τους εργαζόμενους να εκφράσουν αγωνίες και οράματα.
Το 51ο Φεστιβάλ ΚΝΕ – «Οδηγητή» έρχεται και στη Θεσσαλία, αποτελώντας σταθερό σημείο συνάντησης για όσους επιλέγουν τον δρόμο της συλλογικής πάλης, με στόχο μια κοινωνία δικαιοσύνης και ισότητας.
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος