Με ανακοίνωση του ο Ενιαίος Σύλλογος Διδασκόντων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας απευθύνει πρόσκληση συμμετοχής στο συλλαλητήριο της 5ης Ιουνίου κατά της καύσης απορριμμάτων, επισημαίνοντας ότι επιστήμονες του απέδειξαν ότι η ατμόσφαιρα του Βόλου είναι επιβαρυμένη από σωματίδια.
“Το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, μέσω των διακεκριμένων επιστημόνων του Τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών και του Τμήματος Ιατρικής και το ερευνητικό τους έργο, έχει εκφράσει την έντονη ανησυχία του για την περιβαλλοντική επιβάρυνση της πόλης του Βόλου, ειδικά όσον αφορά την αέρια ρύπανση. Συγκεκριμένα ερευνητικά αποτελέσματα που παρουσιάστηκαν πρόσφατα από ευρωπαϊκό πρόγραμμα αποδεικνύουν χωρίς καμιά αμφιβολία τη μεγάλη επιβάρυνση της ατμόσφαιρας του Βόλου από σωματίδια.
Δεν αντέχει η πόλη άλλους ρύπους στην ατμόσφαιρα! Ως επιστήμονες προτάσσουμε την αναγκαιότητα της κυκλικής οικονομίας, της ιεραρχημένης διαχείρισης αποβλήτων, των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας γιατί η προστασία του περιβάλλοντος είναι μονόδρομος μπροστά στην κλιματική κρίση που βιώνουμε. Επιπλέον, ως ακαδημαϊκοί δάσκαλοι οφείλουμε να δείξουμε το δρόμο στους φοιτητές μας και στην κοινωνία για τη διεκδίκηση ενός καθαρότερου περιβάλλοντος και ενός καλύτερου αύριο.
Ως ΔΣ του ΕΣΔΕΠ καλούμε την ακαδημαϊκή κοινότητα και τους πολίτες του Βόλου να συμμετέχουν με όποιον τρόπο μπορούν στο συλλαλητήριο το Σάββατο 05 Ιουνίου στις 7:00μμ στο Ηρώο έτσι ώστε με τη φωνή μας να δοθεί ένα καθολικό μήνυμα υπεράσπισης της δημόσιας υγείας στην πόλη μας.”
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος