Στο πρόγραμμα #gopafree ο ΟΛΒ – Τοποθετήθηκαν κάδοι ανακύκλωσης αποτσίγαρων

Ο Οργανισμός Λιμένος Βόλου πρωτοπορεί, καθώς είναι το πρώτο λιμάνι που ενώνει τις δυνάμεις του με την Αστική Mη Κερδοσκοπική Εταιρεία Cigaret Cycle, κι εντάσσεται στο πρόγραμμα ανακύκλωσης αποτσίγαρων #gopafree.

Το πρόγραμμα, περιλαμβάνει την τοποθέτηση ειδικών κάδων ανακύκλωσης για τα αποτσίγαρα, τη συλλογή τους και τη μεταφορά τους στο εξωτερικό, όπου επεξεργάζονται για τη μετατροπή των βλαβερών υλικών και ουσιών σε λίπασμα και ανακυκλωμένο προϊόν.

Η Πρόεδρος του Δ.Σ. του ΟΛΒ Βίκυ Μήτρου έκανε λόγο για μια πολύ σημαντική δράση για το περιβάλλον και τις θάλασσες, όπως είπε, «για να δώσει μήνυμα στους χρήστες ότι το αποτσίγαρο δεν το πετάμε όπου βρούμε, ούτε στους κάδους απορριμμάτων πλέον, αλλά σε ειδικό κάδο που θα μπορέσει να επεξεργαστεί. Είναι μια δράση που γίνεται πρώτα στο δικό μας λιμάνι και αυτό μας χαροποιεί, θέλουμε να βρούμε υποστηρικτές, να το χρησιμοποιήσουν οι χρήστες του χώρων του λιμανιού, για να είναι ανταποδοτικό και το πρόγραμμα».

Στο πρόγραμμα #gopafree ο ΟΛΒ – Τοποθετήθηκαν κάδοι ανακύκλωσης αποτσίγαρων

Στη σημερινή παρουσίαση του προγράμματος, ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΟΛΒ Α.Ε. Σωκράτης Αναγνώστου, δήλωσε μεταξύ άλλων ότι «Το πρόγραμμα συνεργασίας με την εταιρεία, περιλαμβάνει την τοποθέτηση πέντε ειδικών κάδων ανακύκλωσης για τη συλλογή των αποτσίγαρων κι ο Οργανισμός Λιμένος Βόλου, δεν επιβαρύνεται οικονομικά. Τα αποτσίγαρα όπως γνωρίζετε είναι μια από τις πιο επικίνδυνες και ύπουλες μορφές περιβαλλοντικής ρύπανσης γιατί δεν είναι βιοδιασπώμενες. Περιέχουν τοξικές χημικές ουσίες και διαλύονται με πολύ αργό ρυθμό».

Τα πέντε σημεία που έχουν επιλεγεί για την τοποθέτησή τους στη χερσαία ζώνη λιμένος είναι, στο χώρο της κρουαζιέρας, στο χώρο του πάρκινγκ, στο ύψος του Πανεπιστημίου στο Ηρώο, στον Αγ. Κωνσταντίνο κι ένα σημείο που έχει υποδείξει ο χορηγός που έχει συμφωνήσει η Εταιρεία Cigaret Cycle.».

Από την πλευρά του, ο Διευθυντής και Συνιδρυτής της Cigaret Cycle ΑΜΚΕ Γιώργος Σακελλαρίου, επεσήμανε ότι η δράση υλοποιείται καθημερινά σε όλη τη χώρα. Διευκρίνισε ότι το λιμάνι του Βόλου, είναι το πρώτο λιμάνι που τοποθετούνται οι κάδοι, το πρόγραμμα «τρέχει» σε πολλά μέρη, καθώς έχουν τοποθετηθεί περί στους 350 κάδοι σε όλη την Ελλάδα από πέρυσι που έχει ξεκινήσει σε πολλά νησιά Σίφνο, Σύρο, Μύκονο, Ψαρά κ.α. κι απηύθυνε κάλεσμα σε όλη τη Μαγνησία και Θεσσαλία να αγκαλιάσει το πρόγραμμα. Σύμφωνα με τον κ. Σακελλαρίου, η χωρητικότητα ενός κάδου είναι περίπου 10.000 αποτσίγαρα, ενώ τα έσοδα από τα ανακυκλωμένα προϊόντα χρησιμοποιούνται για ευπαθείς ομάδες με την αγορά διαφόρων ιατρικών ειδών.

Τέλος, ο Πάρις Ζήκος υπεύθυνος βάσης του Βόλου της Istion Yachting, δήλωσε ότι «Η Istion ως μία κορυφαία εταιρεία του Yachting δε θα μπορούσε να μην ανταποκριθεί σε μια εταιρική και κοινωνική ευθύνη απέναντι στο περιβάλλον.»

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος