Στο Ορφανοτροφείο φιλοξενούνται πλέον τα δύο κοριτσάκια από τη Συρία

Στο Ορφανοτροφείο του Βόλου φιλοξενούνται από τη Μεγάλη Πέμπτη τα δύο κοριτσάκια από τη Συρία, που είχαν βρει προσωρινά στέγη στο Νοσοκομείο του Βόλου με εντολή εισαγγελέα, καθώς δεν ήταν ασφαλή στο σπίτι τους λόγω λεκτικής και σωματικής βίας από την πλευρά του πατέρα τους.

Αυτό ανέφερε μιλώντας στην ΕΡΤ Βόλου, η Ρούλα Τζανέτου, προϊσταμένη της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Νοσοκομείου Βόλου, όπου υπηρετούν ακόμη εννέα κοινωνικοί λειτουργοί αλλά δεν επαρκούν με την αύξηση των περιστατικών τα τελευταία δύο χρόνια.

Η κ. Τζανέτου ανέφερε ότι το τελευταίο 10ημερο η υπηρεσία κλήθηκε να αντιμετωπίσει τρία περιστατικά ανηλίκων που είχαν υποστεί ενδοοικογενιακή βία, αριθμός πολύ μεγάλος σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια που τόσα περιστατικά η ίδια υπηρεσία αντιμετώπιζε σε μήνες.

Επιπλέον με την έναρξη της πανδημίας η Κοινωνική Υπηρεσία κλήθηκε να αντιμετωπίσει περιστατικά εύρεσης χώρων φιλοξενίας για ηλικιωμένους μοναχικούς ασθενείς. “Αυτοί καταλήγουν στο Νοσοκομείο έπειτα από παρεμβάσεις γειτόνων τις περισσότερες φορές, διότι οι ίδιοι δεν είναι ικανοί, ούτε ασθενοφόρο να καλέσουν, ενώ δεν έχουν συγγενείς, ή είναι αδιάφοροι”, ανέφερε η κ. Τζανέτου.

Επισήμανε επίσης ότι η υπηρεσία της έχει άριστη συνεργασία με όλα τα Ιδρύματα της περιοχής, το δήμο Βόλου και τις κοινωνικές του υπηρεσίες, όμως λείπουν δημόσια ιδρύματα που ειδικεύονται, εν προκειμένω, στη φιλοξενία ηλικιωμένων και δη με άνοια.

Δυστυχώς δεν υπάρχουν δομές όπως Κέντρα Χρονίων Παθήσεων και επιπλέον πολλοί ηλικιωμένοι είναι ανασφάλιστοι. Είναι πολύ δύσκολο να βρεθεί λύση γιατί ερχόμαστε να διεκπεραιώσουμε κάτι αλλά παίρνει χρόνο. Στη δουλειά μας βλέπουμε ότι πρέπει να υπάρξουν χώροι δημόσιοι που θα μπορούν να φιλοξενούν και ανασφάλιστους υπερήλικες και χωρίς τη συγκατάθεση τους πολλές φορές. Το Νοσοκομείο είναι για ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Εμείς ερχόμαστε αντιμέτωποι με αυτά τα περιστατικά, τουλάχιστον τέσσερα ή πέντε κάθε εβδομάδα και πρέπει να αποσυμφορήσουμε το Νοσοκομείο. Με αυτές τις υποχρεώσεις οι εννέα κοινωνικοί λειτουργοί δεν επαρκούν”, κατέληξε η κ. Τζανέτου.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος