Βόλος: Στο νοσοκομείο φρουρούμενος ο 88χρονος ιερέας που σκότωσε γάτα

Στο Νοσοκομείο του Βόλου μεταφέρθηκε και νοσηλεύεται ο 88χρονος ιερέας, που σκότωσε μία αδέσποτη γάτα με μία ράβδο και στη συνέχεια την πέταξε στα σκουπίδια την περασμένη Κυριακή.

Τον είδε όμως ένας νεαρός που ενημέρωσε την αστυνομία. Αστυνομικοί του Α.Τ. Βόλου αναζήτησαν τον ιερέα και τελικά τον συνέλαβαν προχθές το απόγευμα, με την κατηγορία της ζωοκτονίας. Επίσης του επιβλήθηκε πρόστιμο 30.000 ευρώ.

Ενώ κρατούνταν ένιωσε αδιαθεσία και μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο με τον εισαγγελέα να του έχει ασκήσει δίωξη για ζωοκτονία σε βαθμό κακουργήματος και παραπέμφθηκε στον ανακριτή. Ωστόσο λόγω της κατάστασης της υγείας του θα απολογηθεί μετά το εξιτήριό του από το Νοσοκομείο ή εφόσον διαρκέσει η νοσηλεία του, ο ανακριτής θα λάβει την απολογία του στην κλινική, όπου νοσηλεύεται.

Όπως αναφέρουν τοπικά Μέσα Ενημέρωσης, η Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος μέσω του εκπροσώπου τύπου της, έκανε λόγο για «μία πράξη απολύτως καταδικαστέα, πόσο μάλλον όταν προέρχεται από ιερέα».

«Η Εκκλησία μας στέκεται με σεβασμό απέναντι στη δημιουργία, στα ζώα, στο φυσικό περιβάλλον. Αυτή είναι η πίστη της, η ευαγγελική της διδασκαλία και ανάλογες πράξεις συνιστούν ευθεία παραβίασή της», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος