Στο επίκεντρο των μαθητών του 2ο Γυμνασίου Ν. Ιωνίας η διαχείριση των απορριμμάτων

Την ερευνητική δράση «Η Διαχείριση των απορριμμάτων στο αστικό περιβάλλον του Βόλου» παρουσίασε το 2ο Γυμνάσιο Νέας Ιωνίας, στο Ανθρωπολογικό Συνέδριο “Virtual otherwise” που πραγματοποιήθηκε στο Πορφυρογένειο Ίδρυμα Αγριάς, την Παρασκευή 3 Ιουνίου. Η έρευνα διενεργήθηκε τον Δεκέμβριο του 2021 με τη συμμετοχή των μαθητών/τριων των τμημάτων Α1& Α3, από τη φιλόλογο της Α΄ τάξης κ. Ευγενία Παναγοπούλου.

Η παρουσίαση αποτέλεσε κομμάτι μίας ευρύτερης προσπάθειας εξοικείωσης των μαθητών με την ανθρωπολογική μελέτη, σε συνεργασία με τις/ους μαθήτριες/ές του Αχιλλοπουλείου Λυκείου Τσαγκαράδας στο πλαίσιο του μαθήματος “Ανθρωπολογία και Περιβάλλον” με υπεύθυνη καθηγήτρια την κ. Μιμήνα Πατεράκη. Επιχειρήθηκε η σύνδεση του Βόλου, της Τσαγκαράδας και της Σαμοθράκης ως τουριστικών προορισμών, που επιλέγονται από άτομα που ενδιαφέρονται για τη φύση και δραστηριότητες σε αυτή. Κοινός τόπος είναι ότι η φύση σε ένα ευρύτερο πλαίσιο κλιματικής κρίσης και κακών περιβαλλοντικών πολιτικών, καταρρέει.

Η συνεργατική ερευνητική δράση κατέληξε στην έκθεση που εγκαινιάστηκε στο πλαίσιο του συνεδρίου. Η διερώτηση που τέθηκε από τις συνομιλήτριες, Δρ. Ελένη Κότσιρα, Ευγενία Παναγοπούλου, Μαρία Γεωργαντζή, Νίνο Μτσεντλίντσε και Δήμητρα Μοροσού, αφορούσε το κατά πόσο μπορούμε να ξανανοιχτούμε σε έναν κόσμο όπου τίποτε δεν είναι έτοιμο και όπου όλα μπορούν να συμβούν και αν μπορεί η έκθεση στο άγνωστο να αναδειχθεί σε τρόπο αναζήτησης, μάθησης και δημιουργίας.
Η συζήτηση ήταν ανοιχτή στο κοινό.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος