Στο εδώλιο του κατηγορημένου επειδή επέτρεψε εκταφή χωρίς να πιστοποιήσει τη συγγένεια του αιτούντος με τον θανόντα

Στο εδώλιο του κατηγορουμένου θα καθίσει τον Απρίλιο του 2023 ο προϊστάμενος του Κοιμητηρίου στον “Κούκο”, διότι επέτρεψε να γίνει εκταφή ενός νεκρού από άγνωστη γυναίκα, που μέχρι σήμερα κανείς δεν μπορεί να αναγνωρίσει. Η οικογένεια του θανόντος κατηγορεί τον υπηρεσιακό παράγοντα για παράβαση καθήκοντος, διότι επέτρεψε την εκταφή του πατέρα τους για δικό του όφελος, ενώ η άγνωστη γυναίκα που ζήτησε την εκταφή και έφυγε χωρίς να πληρώσει, πήρε τρία μετάλλια που υπήρχαν στη σορό.

Σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά ο ηλικιωμένος απεβίωσε το 2016 και ετάφη στον Κούκο. Μέλος της οικογένειας υπέγραψε τα σχετικά έγγραφα και με αυτό το άτομο θα επικοινωνούσε η διεύθυνση του Κοιμητηρίου για την εκταφή. Η οικογένεια ζήτησε παράταση μετά τα τρία χρόνια, ενώ μετά την πάροδο ενός έτους οι υπάλληλοι επικοινώνησαν με την κόρη του θανόντος και η οικογένεια αποφάσισε να ζητήσει προθεσμία ενός ακόμη χρόνου.

Η δεύτερη παράταση δεν δόθηκε ποτέ, γιατί η οικογένεια το αμέλησε και στο μεταξύ, με την Υπηρεσία επικοινώνησε μια γυναίκα που δήλωσε συγγενής του θανόντος και έκλεισε ραντεβού για την εκταφή του! Όλα έγιναν κανονικά αλλά η γυναίκα εξαφανίστηκε χωρίς να πληρώσει παίρνοντας και τα τρία προαναφερόμενα μετάλλια.

Η διοίκηση του κοιμητηρίου χρέωσε το μέλος της οικογένειας που είχε δηλώσει και τα στοιχεία του όταν είχε γίνει η ταφή και ξεκίνησε η αντιδικία με τη διεύθυνση. Η οικογένεια ζήτησε να δει το μαγνητοσκοπημένο υλικό από τις κάμερες ασφαλείας και πράγματι είδε μια γυναίκα, άγνωστη σε όλους.

Η οικογένεια επέμεινε ότι η διοίκηση του κοιμητηρίου έπρεπε να κάνει ταυτοποίηση κατά πόσο επρόκειτο για την κόρη τουθανόντος και τελικά κατέθεσε μήνυση κατά της Διεύθυνσης Κοιμητηρίων.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος