Στο δήμο Βόλου “επιστρέφει” το οικόπεδο της Παρασκευοπούλου-Έφεση θα ασκήσει το Πανεπιστήμιο

Το Πολυμελές Πρωτοδικείο Βόλου δικαίωσε το δήμο Βόλου αναφορικά με την διεκδίκηση του οικοπέδου επί της οδού Παρασκευοπούλου που είχε παραχωρηθεί υπό αίρεση στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας για την ανέγερση φοιτητικής εστίας, κάτι όμως που δεν έγινε στο χρόνο που όριζε η σύμβαση. Αυτό αναφέρεται σε ανακοίνωση του δήμου Βόλου όπου επιπλέον επικρίνονται όσοι δημοτικοί σύμβουλοι προέβησαν σε “στείρα, παραληρηματική και χωρίς αξίες” αντιπολίτευση. Στο μεταξύ ο πρύτανης του Π.Θ. Ζήσης Μαμούρης, ερωτηθείς για την εξέλιξη, επισήμανε ότι το Πανεπιστήμιο θα ασκήσει έφεση. 

Η ανακοίνωση του δήμου 

Μετά την Αποκεντρωμένη Διοίκηση τώρα και η Δικαιοσύνη με απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Βόλου έρχεται να δικαιώσει τη Δημοτική Αρχή του Βόλου και προσωπικά τον Δήμαρχο, κ. Αχιλλέα Μπέο για τους χειρισμούς τους στην επιστροφή στην πόλη του περιουσιακού της στοιχείου για την οικοπεδική έκταση της οδού Παρασκευοπούλου, που είχε παραχωρηθεί υπό αίρεση στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας (ανέγερση φοιτητικής εστίας), αλλά ο σκοπός δεν εκπληρώθηκε μέσα στο χρονικό διάστημα που σαφώς οριζόταν στην σχετική σύμβαση.

Αναμφίβολα και η απόφαση αυτή αποτελεί κόλαφο για όσους πολέμησαν τον Δήμο μας στη διεκδίκησή του αυτή και που δυστυχώς δεν ήταν μόνο το Πανεπιστήμιο, όπως εύλογα θα μπορούσε κανείς να υποθέσει,, αλλά και μια μερίδα δημοτικών συμβούλων από μειοψηφούσες ομάδες που συνεχίζοντας μια στείρα, παραληρηματική, χωρίς αρχές και αξίες αντιπολίτευση δεν διστάζουν ακόμα και να υπονομεύουν τα συμφέροντα της πόλης.

Μετά και τη νέα δικαίωση μας περιμένουμε με ενδιαφέρον την αντίδραση των συμβούλων αυτών και συγκεκριμένα για το αν θα ζητήσουν δημόσια συγγνώμη, όχι βεβαίως από εμάς αλλά από τους πολίτες του Βόλου για τα καλώς νοούμενα συμφέροντα των οποίων συνεχίζουν να αδιαφορούν προκλητικά, εν ονόματι των ιδιοτελών, μικροπολιτικών και μωροφιλόδοξων επιδιώξεών τους

Η Δημοτική μας Αρχή τιμώντας την εμπιστοσύνη των πολιτών δεν θα σταματήσει ούτε στιγμή να προασπίζεται τα συμφέροντά τους έναντι οιουδήποτε, ανεξαρτήτως κόστους.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος