Στις 18 Φεβρουαρίου οι περιφερειακός προκριματικός διαγωνισμός ρομποτικής

Το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας ως στρατηγικός συνεργάτης του FLL Greece και του Φιλεκπαιδευτικoύ Μη Κερδοσκοπικού Σωματείου Eduact, διοργανώνει στο Βόλο τον περιφερειακό προκριματικό Θεσσαλίας του Παγκόσμιου διαγωνισμού ρομποτικής και καινοτομίας για παιδιά 2023, για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά.

Η σεζόν 2022-2023 του διαγωνισμού ρομποτικής και καινοτομίας First Lego League (FLL), είναι γεγονός για την Θεσσαλία. Πρόκειται για μια παγκόσμια διοργάνωση που υλοποιείται κάθε χρόνο, από το 1998, σε περισσότερες από 80 χώρες παγκοσμίως, με τη μορφή διαγωνισμού και αφορά παιδιά ηλικίας 9 έως 16 ετών. Έχει σχεδιαστεί για να ενισχύσει την ανακαλυπτική μάθηση και την αγάπη για την επιστήμη και την τεχνολογία με τον πλέον διασκεδαστικό τρόπο ενισχύοντας παράλληλα την εμπιστοσύνη των παιδιών στις δυνατότητές τους κι ευνοώντας την ανάπτυξη πολύτιμων οριζόντιων δεξιοτήτων.

Όπως και κάθε χρόνο έτσι και φέτος, ο FLL δημοσιεύει μια πρόκληση, που βασίζεται σε ένα ρεαλιστικό επιστημονικό πρόβλημα. Στο FIRST® LEGO® League Challenge, ομάδες από δύο έως και δέκα άτομα, με τουλάχιστον έναν ενήλικο προπονητή, εμπλέκονται στην έρευνα, την επίλυση προβλημάτων, τον προγραμματισμό και την ρομποτική.

Κατασκευάζουν και προγραμματίζουν ένα ρομπότ, που εκτελεί αποστολές στην θεματική πίστα του Robot Game. Επίσης διενεργούν ένα Project Καινοτομίας στο οποίο προτείνουν λύση σε ένα επιστημονικό πρόβλημα σχετικό με την θεματική της σεζόν, λειτουργώντας πάντα με βάση θεμελιώδεις αξίες (Core Values).

Τη σεζόν 2022-2023 με θέμα SUPERPOWERED, τα παιδιά θα συμμετάσχουν σε προκλήσεις που τα καλούν να σχεδιάσουν ένα καλύτερο ενεργειακό περιβάλλον, προσφέροντας καινοτόμες λύσεις διανομής, αποθήκευσης και χρήσης της ενέργειας.  Το φετινό ενεργειακό θέμα αντιμετωπίζει παγκόσμιες προκλήσεις που σχετίζονται με τον Στόχο Βιώσιμης Ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών # 7 — που επικεντρώνεται στη διασφάλιση πρόσβασης σε οικονομικά προσιτή, αξιόπιστη, βιώσιμη και σύγχρονη ενέργεια για όλους. Από τις μηχανές που μας μετακινούν μέχρι τα τρόφιμα που μας συντηρούν μέχρι τις ασύρματες τεχνολογίες που μας συνδέουν, η ενέργεια παίζει ουσιαστικό ρόλο στη διατήρηση της λειτουργίας του κόσμου μας.

Κατά τη διάρκεια της σεζόν ρομποτικής 2022-2023, FIRST® ENERGIZE℠presented by Qualcomm, οι ομάδες θα ξανασκεφτούν το μέλλον της βιώσιμης ενέργειας και θα προωθήσουν τις ιδέες τους.

Για 5η συνεχόμενη χρονιά, ο τοπικός στρατηγικός συνεργάτης και διοργανωτής του περιφερειακού αγώνα για την ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλίας, είναι το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και ειδικότερα η Εταιρεία Αξιοποίησης και Διαχείρισης Περιουσίας (ΕΑΔΠ). Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στον πολυχώρο Ergon Showground (Συγκρότημα Τσαλαπάτα) το Σάββατο 18/2/23, από τις 10:00 π.μ. – 17:00 μ.μ., με τη συμμετοχή 17 ομάδων και συνολικά 170 παιδιών από όλους τους νομούς της Θεσσαλίας.

Η εκδήλωση θα μεταδοθεί σε και σε ζωντανή σύνδεση από το κανάλι του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στο διαδίκτυο.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος