Στις 13 Οκτωβρίου οι Ημέρες Πνευμονολογίας στο Βόλο

Το συνέδριο “Ημέρες Πνευμονολογίας” οργανώθηκε για πρώτη φορά το 1999 και από τότε γίνεται κάθε χρόνο χωρίς διακοπή, ακόμα και τα τελευταία χρόνια της πανδημίας. Φέτος θα διεξαχθεί στον Βόλο, 13-16 Οκτωβρίου για 24η χρονιά, με λιγότερα θέματα για την πανδημία και πολύ περισσότερη Πνευμονολογία.

 Συνεχίζεται η νοσηλευτική ημερίδα και για πρώτη φορά οι φοιτητές ιατρικής θα οργανώσουν την δικιά τους συζήτηση για  επίκαιρα θέματα των νοσημάτων του αναπνευστικού συστήματος. Με πρωτοβουλία των εξαιρετικών ειδικευομένων της Πνευμονολογικής κλινικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας οργανώνεται «διαγωνισμός» γνώσεων με την εθελοντική συμμετοχή ομάδων ειδικών πνευμονολόγων, ειδικευόμενων και φοιτητών ιατρικής.   Θα υπάρχει επίσης βήμα για τους πνευμονολόγους της χώρας  που θέλουν  να παρουσιάσουν  ενδιαφέροντα περιστατικά που αντιμετώπισαν την προηγούμενη χρονιά. Κεντρική θέση στις ΗΜΕΡΕΣ ΠΝΕΥΜΟΝΟΛΟΓΙΑΣ έχουν επίσης τα στρογγυλά τραπέζια για τις διάχυτες διάμεσες πνευμονοπάθειες, τις εξελίξεις στη διάγνωση του καρκίνου του πνεύμονα,  τις διαταραχές της αναπνοής στον ύπνο και  διαλέξεις  για όλα σχεδόν τα κλινικά και ερευνητικά αντικείμενα της Πνευμονολογίας.  Το συνέδριο μας θα κλείσει με μια ιδιαίτερη, αισιόδοξη ματιά στην μεταπανδημική περίοδο  με την  παρουσίαση κειμένων και έργων ζωγραφικής με θέμα  «Κοιτάζοντας το μέλλον με τα μάτια ενός παιδιού».

Την Πέμπτη 13 Οκτωβρίου στην τελετή έναρξης στις 9μμ θα μιλήσει ο Βολιώτης πνευμονολόγος κ. Βάιος Κυρίτσης με θέμα «40 χρόνια Πνευμονολογία στο Βόλο».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος