Στηρίζει την προσπάθεια αύξησης της εμβολιαστικής κάλυψης ο Δήμος Καρδίτσας

Άμεση ήταν η ανταπόκριση του Δήμου Καρδίτσας στην προσπάθεια που καταβάλει το υπουργείο Εσωτερικών να αυξήσει των αριθμό των εμβολιασμένων ατόμων συστήνοντας κινητά συνεργεία εμβολιασμού.

Ειδικότερα ο Δήμαρχος Καρδίτσας μετά από σχετική επιστολή που απέστειλε ο Αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών κ. Στ. Πέτσας προς όλους τους δημάρχους της χώρας, έδωσε τις σχετικές κατευθύνσεις για τη στελέχωση των κινητών συνεργείων. Ειδικότερα η δημοτική αρχή γνωστοποίησε στις αρμόδιες εμβολιαστικές αρχές (5η ΥΠΕ) ότι θα διαθέσει αυτοκίνητο και οδηγό ώστε το εμβολιαστικά κλιμάκια να προσεγγίσουν άτομα που επιθυμούν να εμβολιαστούν αλλά είναι δύσκολη η μετακίνηση τους.

«Ανταποκριθήκαμε αμέσως στην έκκληση του αναπληρωτή υπουργού κ. Πέτσα με στόχο να στηρίξουμε και εμείς την συνολική προσπάθεια που γίνεται να φτάσουμε σε επίπεδο συλλογικής ανοσίας. Ο Δήμος Καρδίτσας από την πρώτη στιγμή της πανδημίας πρωτοπόρησε με σειρά μέτρων όπου είχε αρμοδιότητα και όπου χρειάστηκε, ώστε να περιορίσου-με όσο το δυνατόν την εξάπλωση του ιού. Σε ότι αφορά τους εμβολισμούς όπως δείχνουν τα στοιχεία του υπουργείου υγείας, φαίνεται πως έχουμε φτάσει, σε σχέση με άλλες περιοχές, σε καλά επίπεδα εμβολιαστικής κάλυψης (περίπου 50%). Συνεχίζουμε όλοι μαζί την προσπάθεια για να καταφέρουμε το συντομότερο να επιστρέψουμε στις παλιές μας συνήθειες» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος Καρδίτσας κ. Β. Τσιάκος.

Α

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος