Στην Σκιάθο θα πετάει η Lufthansa από το καλοκαίρι του 2022

Ένα από τα 22 ελληνικά νησιά, που μπαίνουν στον ανοιξιάτικο προγραμματισμό της αεροπορικής εταιρίας Lufthansa είναι και το πανέμορφο νησί της Σκιάθου, στο πλαίσιο του διευρυμένου χαρτοφυλακίου ελκυστικών νέων προορισμών για το καλοκαίρι του 2022
Στην Ευρώπη, η Lufthansa θα προσφέρει συνδέσεις με έξι νέους προορισμούς διακοπών από το Μόναχο, ανάμεσά τους και η Καλαμάτα.

Άλλοι προορισμοί είναι η Μινόρκα της Ισπανίας και η Βάρνα στη Μαύρη Θάλασσα. Επίσης, το Μπίλουντ στη Δανία και το Μπέργκεν στη Νορβηγία είναι νέοι προορισμοί στη βόρεια Ευρώπη, ενώ από τον Απρίλιο, η Air Dolomiti, θα πετάει προς το Μπρίντιζι της Ιταλίας.
Αντίστοιχα, η θυγατρική της Eurowings Discover, θα πετάει από το Μόναχο προς 22 τουριστικούς προορισμούς μεσαίων αποστάσεων, μεταξύ των οποίων 12 ελληνικά νησιά, ανάμεσά τους η Σάμος και η Σκιάθος. Επίσης, θα πραγματοποιεί συνδέσεις με τα Κανάρια νησιά και προορισμούς στην Τουρκία.

Η Eurowings ξεκίνησε τη δραστηριότητά της το 1994. Η πρώτη πτήση της εταιρείας πραγματοποιήθηκε από τη Νυρεμβέργη προς το Παρίσι. Αρχικά ο στόλος του αερομεταφορέα αποτελούνταν κυρίως από αεροσκάφη των τύπων ATR 42 και ATR 72. Κατόπιν προστέθηκαν στον στόλο και αεροσκάφη γραμμής τύπου Bae 146, για να έρθει στη συνέχεια η σειρά των Airbus A320 και A310.
Το 2001 η Lufthansa εξασφάλισε ένα μερίδιο της Eurowings, αποκτώντας την πλήρη κυριότητα του εν λόγω αερομεταφορέα το 2009. Έκτοτε η Eurowings παρέχει υπηρεσίες στη Lufthansa και τον χαμηλού κόστους αερομεταφορέα της, την Germanwings, πραγματοποιώντας πτήσεις κυρίως από το Αμβούργο και το Ντίσελντορφ προς διάφορες περιοχές της Γερμανίας καθώς επίσης και πολλές ευρωπαϊκές πόλεις.
Η Eurowings εξυπηρετεί ένα δίκτυο 34 ευρωπαϊκών προορισμών και –από το φθινόπωρο του 2015– ορισμένα δρομολόγια μεγάλων αποστάσεων επίσης, όπως αυτά προς τη Φλόριντα, τη Νότια Αφρική και τα νησιά του Ινδικού Ωκεανού.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος