Στην Επιτροπή Περιβάλλοντος του Ευρωκοινοβουλίου η αναφορά της ΠΠΜ για αερορύπανση στον Βόλο

Το Πανελλήνιο Δίκτυο Οικολογικών Οργανώσεων (ΠΑΝΔΟΙΚΟ) και η Περιβαλλοντική Πρωτοβουλία Μαγνησίας (ΠΠΜ) έχουν αποστείλει αναφορά στην Επιτροπή Αναφορών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου σχετικά με την ατμοσφαιρική ρύπανση της πόλης του Βόλου και την καύση σκουπιδιών.

Η αναφορά αυτή, των 22 σελίδων, περιλάμβανε και 37 συνημμένα, πολλά από τα οποία ήταν ολόκληρες μελέτες έγκριτων φορέων που -όπως υποστηρίζουν οι συντάκτες της αναφοράς- “δείχνουν τα σοβαρά προβλήματα που δημιουργεί η ατμοσφαιρική ρύπανση στην υγεία των πολιτών”. Πριν λίγες μέρες έλαβαν ενημέρωση από το γραφείο του Ευρωβουλευτή κ. Λευτέρη Νικολάου – Αλαβάνου ότι η αναφορά αυτή έχει κριθεί παραδεκτή και θα προωθηθεί στην Επιτροπή Περιβάλλοντος (ENVI) του Ευρωκοινοβουλίου, όπως και στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, για παρατηρήσεις.

Να σημειωθεί ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έθεσε στο αρχείο την αντίστοιχη καταγγελία των παραπάνω φορέων χωρίς επαρκείς εξηγήσεις επί των παραβιάσεων της Ευρωπαϊκής νομοθεσίας που περιλαμβάνονταν σε αυτή.

Με βάση την εξέλιξη αυτή οι δύο παραπάνω φορείς καθώς και οι πολίτες του Βόλου αναμένουν την συνδρομή και άλλων Ελλήνων Ευρωβουλευτών.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος