Στην δικαιοσύνη κατά του Νοσοκομείου προσφεύγει ο δήμαρχος Βόλου Αχ. Μπέος

Στη δικαιοσύνη προσφεύγει ο δήμος Βόλου καταθέτοντας μήνυση και αγωγή κατά των μελών του Δ.Σ. και επίσης της επιτροπής που διεξήγαγε σήμερα τη δημοπρασία για την κατεδάφιση ιστορικών ακινήτων στο κέντρο της πόλης κάνοντας λόγο για σκάνδαλο, ενώ θα ενημερώσει και το υπουργείο Υγείας όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση.

Σήμερα το μεσημέρι ο δήμαρχος Βόλου, Αχ. Μπέος συνοδευόμενος από τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Γ. Μουλά έκανε παρέμβαση στη διαδικασία τη δημοπρασίας στην αίθουσα εκδηλώσεων του Νοσοκομείου.  Μεταξύ των ακινήτων και αυτό του ξενοδοχείου “Γαλλίας” στην οδό Ιάσονος που περιλαμβάνει και το ιστορικό καφενείο “Συνάντηση” στην Αργοναυτών. Ο κ. Μπέος ζήτησε να διακοπεί η διαδικασία επικαλούμενος τις αντιρρήσεις που, όπως ανέφερε, έχουν εκφραστεί από την υπουργό Πολιτισμού. Η διαδικασία συνεχίστηκε κανονικά και τελικά αυτός κατοχυρώθηκε στην ιδιοκτήτρια εταιρεία των ξενοδοχείων “Αίγλη” και “Παλλάς”, με τιμή προσφοράς 1950 ευρώ. Η εταιρεία θα χρησιμοποιήσει το ακίνητο ως χώρο στάθμευσης για τις ανάγκες των δυο ξενοδοχείων. Στο διαγωνισμό υπήρχε η αίρεση ότι για το γκρέμισμα του συνόλου των ακινήτων, θα πρέπει νωρίτερα να αποφανθεί το Κεντρικό Συμβούλιο Νεωτέρων Μνημείων του υπουργείου Πολιτισμού.

Σε ανακοίνωσή του σήμερα το απόγευμα ο δήμος Βόλου επισημαίνει ότι καταθέτει μήνυση και αγωγή κατά του προέδρου και του αντιπροέδρου του ΔΣ του Ιδρύματος, κ.κ. Ντόκου και Μπαμπούνη και των λοιπών μελών του ΔΣ και της επιτροπής ζητώντας να διερευνηθούν τυχόν ευθύνες για την διάπραξη του αδικήματος της παράβασης καθήκοντος, χαρακτηρίζοντας παράδοξη τη διαδικασία που ακολουθήθηκε για  την παραχώρηση εκμετάλλευσης του παραλιακού οικοπέδου (Αργοναυτών – Ιάσονος – Δημητριάδος) και κάνοντας λόγο για “σκάνδαλο”.

Ειδικότερα στην ανακοίνωση τονίζεται ότι: “Η ανεξήγητη και αδικαιολόγητη από τα πράγματα σπουδή των υπευθύνων να προχωρήσουν στο διαγωνισμό εκμίσθωσης όταν επιβεβαιωμένα γνωρίζουν ότι η όλη διαδικασία και, κυρίως, το αποτέλεσμα της, βρίσκονται υπό την αίρεση της απόφασης της Εφορείας Νεωτέρων Μνημείων, που τους έχει εγγράφως ενημερώσει ότι εντός των ημερών θα κρίνει αν τα υπάρχοντα κτίσματα κηρυχθούν ως διατηρητέα, εύλογα μας γεννά μείζονα ερωτήματα για την σκοπιμότητά της.

Οι απορίες αυτές μάλιστα γιγαντώνονται και απαιτούν άμεσες και πειστικές εξηγήσεις από το επιπρόσθετο γεγονός ότι με την επιλογή της συγκεκριμένης διαδικασίας, εν γνώσει τους, απέκλεισαν από το διαγωνισμό τον Δήμο Βόλου, που από ετών έχει εκδηλώσει το έντονο ενδιαφέρον του για να  αξιοποιήσει τη συγκεκριμένη έκταση προς όφελος των πολιτών, με αποτέλεσμα να πλειοδοτήσει ένας ιδιώτης.

Κατόπιν όλων αυτών η Δημοτική Αρχή του Βόλου προσφεύγει στην Δικαιοσύνη, ενώ θα προχωρήσει και στην άμεση ενημέρωση της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας για τα πεπραγμένα των εδώ «εκλεκτών» της.

Τονίζουμε και πάλι προς όλους, και ιδιαίτερα προς τα δημοσιογραφικά απομεινάρια της διαπλοκής του περασμένου καθεστώτος ότι ο Δήμαρχος και οργίζεται και συγκρούεται όταν πρόκειται να υπερασπιστεί και να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα της πόλης και των πολιτών και βεβαίως όχι τα προσωπικά του. Οι ιδιοτελείς πρακτικές ανήκαν σε όλους, όπως πρέπει να γνωρίζει – τουλάχιστον αυτό – και η νομικός – έκπληξη που σήμερα γνωρίσαμε…”

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος