Στη Β’ Φάση ο διαγωνισμός του έργου του κλειστού δικτύου του ΤΟΕΒ Ταυρωπού

Ανακοινώθηκε από κυβερνητικό κλιμάκιο που επισκέφτηκε την Καρδίτσα

Στη Β΄Φάση του διαγωνισμού εισήχθη το έργο του νέου κλειστού δικτύου του ΤΟΕΒ Ταυρωπού. Ανακοινώθηκε σήμερα από την Καρδίτσα, κατά τη Γενική Συνέλευση του ΤΟΕΒ Ταυρωπού, από κυβερνητικό κλιμάκιο , ότι το έργο περνά πλέον στη φάση του ανταγωνιστικού διαλόγου με τις 3 κοινοπραξίες που το διεκδικούν.

Το κλιμάκιο αποτελούνταν από τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Γεωργαντά, τον υπουργό Δικαιοσύνης κ. Τσιάρα, τον Υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργώ κ. Τριαντόπουλο και τον Γ.Γ.  Ενωσιακών Πόρων και Υποδομών του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Δημ. Παπαγιαννίδη.

Το έργο χαρακτηρίστηκε από όλους εμβληματικό, και είναι το πρώτο αρδευτικό του είδους στη χώρα μέσω ΣΔΙΤ,, προϋπολογισμού 128,75 εκατ. Ευρώ.

Πρόκειται για ένα πλήρως κλειστό δίκτυο από την κεφαλή της αναρρυθμιστικής λίμνης μέχρι το κάθε αγροτεμάχιο, το μεγαλύτερο έργο κλειστών δικτύων, αφου συνολικά ξεπερνά τα 800 χλμ., θα περιλαμβάνει πάνω από 5,5 χιλιάδες υδροληψίες ενεργειακά αυτόνομες και ελεγχόμενες ηλεκτρονικά, ενώ μεταξύ άλλων, θα εξοικονομεί τουλάχιστον το 35% του νερού, σε σχέση με αυτό που χρησιμοποιείται σήμερα και χάνεται, από εξάτμιση και διαρροές.

Στη Β’ Φάση ο διαγωνισμός του έργου του κλειστού δικτύου του ΤΟΕΒ Ταυρωπού

Ο κ. Γεωργαντάς, σε δηλώσεις του,  μεταξύ των άλλων, ανέφερε πως σε μία δύσκολη περίοδο λόγω των κλιματικών αλλαγών και της ενεργειακής κρίσης, η δημιουργία των αναγκαίων υποδομών καθίσταται απολύτως αναγκαία για τον πρωτογενή τομέα, με τα αρδευτικά δίκτυα να έχουν προτεραιότητα. Παράλληλα, όπως είπε, υπάρχουν και παρεμβάσεις σε επίπεδο αγροτικής οδοποιίας, αλλά και κανονιστικές που επιτρέπουν στους αγρότες να έχουν ένα καλύτερο εισόδημα

Ο κ. Τσιάρας σημείωσε ότι το κλειστό δίκτυο Ταυρωπού είναι τεράστιο και «πιλοτικό» για όλη την Ελλάδα. Επίσης ανέφερε ότι η διυπουργική επιτροπή ενέκρινε ένα ακόμα μεγάλο έργο, το Υπέρρεια-Ορφανά. Η κυβέρνηση, είπε, πέραν των έργων που υλοποιούνται σε όλο το νομό μετά τον Ιανό, δείχνει ενδιαφέρον για την Καρδίτσα και την ενίσχυση της αγροτικής δραστηριότητας μέσα από έργα που σχεδιάζονται , προγραμματίζονται, υλοποιούνται.

Στη Β’ Φάση ο διαγωνισμός του έργου του κλειστού δικτύου του ΤΟΕΒ Ταυρωπού

Ο κ. Τριαντόπουλος τόνισε ότι με το συγκεκριμένο έργο θα προστατευθεί και θα ενισχυθεί η παραγωγική διαδικασία για τις επόμενες γενιές και με απτά αποτελέσματα για τον πρωτογενή τομέα της περιοχής.

Τέλος, ο πρόεδρος του Δ.Σ. του ΤΟΕΒ Ταυρωπού κ. Μαρκινός εξέφρασε την ικανοποίησή του για την παρουσία του κυβερνητικού κλιμακίου , μίλησε για τη συνεργασία που υπήρξε προκειμένου το σημαντικό αυτό έργο να μπει σε τροχιά υλοποίησης.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος