Στη μονή Πάου το 1ο Θερινό Εργαστήριο Κοινωνιολογίας

Από σήμερα μέχρι και τις 30 Ιουλίου διοργανώνεται στο μοναστήρι της Πάου στην Αργαλαστή του Ν. Πηλίου το 1ο  Εργαστήριο Κοινωνικής, Πολιτισμικής και Ψηφιακής Τεκμηρίωσης του Τμήματος Κοινωνιολογίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου με θέμα «Οπτικές και Συμμετοχικές Μέθοδοι Έρευνας για την Κοινωνική Αλλαγή». Το θερινό εργαστήριο συνδιοργανώνεται από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου και την Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας. Στο συνέδριο συμμετέχουν εξέχοντες επιστήμονες και ο αντικειμενικός στόχος του  είναι η παραγωγή οπτικού υλικού προκειμένου να προβληθεί το απαράμιλλο φυσικό αλλά και πολιτισμικό κεφάλαιο της περιοχής του Νοτίου Πηλίου.

Σε δηλώσεις της η Αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας και Σποράδων Δωροθέα Κολυνδρίνη ανέφερε: Η Περιφέρεια Θεσσαλίας – Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας και Σποράδων έχει αποδείξει εμπράκτως ότι στηρίζει ανάλογες πρωτοβουλίες οι οποίες στοχεύουν στην ανάδειξη του τοπικού στοιχείου, της μοναδικότητας, της ποικιλομορφίας και της ιδιαίτερης φυσιογνωμίας των τουριστικών προορισμών της Θεσσαλίας και του Νομού Μαγνησίας. Ευελπιστώντας στην ουσιαστική προβολή και δημοσιοποίηση των τοπικών κοινοτήτων του Νοτίου Πηλίου η Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας και Σποράδων θεωρεί ότι η πραγματοποίηση του συνεδρίου θα βοηθήσει σημαντικά προς αυτή την κατεύθυνση και γι’ αυτό τον λόγο στηρίζει την όλη διοργάνωση».

Από την πλευρά της η Αναπληρώτρια καθηγήτρια κοινωνιολογίας στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου Αναστασία Ζήση εξέφρασε την ευγνωμοσύνη της που η αντιπεριφερειάρχης Δωροθέα Κολυνδρίνη αγκάλιασε την προσπάθεια σε ένα αντίξοο οικονομικά περιβάλλον. “Πήραμε την πρωτοβουλία και επιλέξαμε το συγκεκριμένο σημείο,  λόγω ιδιαιτερότητας του τόπου και της υποδομής που έχει αναπτύξει στη Μονή της Πάου το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας”. Οι σύνεδροι είναι ακαδημαϊκοί από το  Π. Αιγαίου, το Πανεπιστήμιο της Κρήτης και το ΤΕΙ Αθήνας, αλλά και ο σκηνοθέτης Άγγελος Κοβότσος.

“Πρόκειται για το πρώτο εργαστηριακό σχολείο με αυτό το θέμα. “Κάνουμε μία σημαντική προσπάθεια να διασχίσουμε τα σύνορα μεταξύ επιστημών και να δημιουργήσουμε διάλογο ανάμεσα σε διαφορετικές επιστήμες διαμέσου της τέχνης, κυρίως της εικόνας και της φωτογραφίας στο πλαίσιο συνεργειών διαφόρων επιστημών” εξήγησε η κ. Ζήση.

Τέλος ο Δ/ντής Ανάπτυξης της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας και Σποράδων κ. Πουρνάρας υπογράμμισε: « Ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες που αφορούν στην οικονομική στήριξη του εγχειρήματος αυτού, δηλαδή του πρώτου Θερινού Εργαστηρίου στο Πολιτισμικό και Συνεδριακό Κέντρο που θα γίνει στην Παλαιά Μονή Πάου από τις 24 μέχρι τις 30 Ιουλίου. Πιστεύω θα έχει σημαντικά οφέλη για την ουσιαστική προβολή των τοπικών κοινοτήτων του Νοτίου Πηλίου».

Τα μαθήματα θα πραγματοποιούνται το πρωί 9-2 και απόγευμα 5-8.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος