Στη μάχη των πανελλαδικών ρίχνονται φέτος 1757 υποψήφιοι από τη Μαγνησία

Συνολικά 1757 υποψήφιοι σε όλη τη Μαγνησία, 138 λιγότεροι σε σχέση με πέρυσι, θα δώσουν φέτος τη μάχη των Πανελλαδικών που ξεκινούν την Παρασκευή 3 Ιουνίου 2022. Από αυτούς οι 1319 προέρχονται από τα Γενικά Λύκεια και οι 438 από τα ΕΠΑΛ.

Σε σημερινή συνέντευξη Τύπου από την Επιτροπή των Πανελλαδικών που αποτελείται από τον προϊστάμενο Β’θμιας Εκπαίδευσης Χαρ. Σταχτέα και τους διευθυντές δύο σχολικών μονάδων τους κ.κ. Καραφέρη και Ζαχαρό δόθηκαν στη δημοσιότητα τα αρθμητικά στοιχεία των Πανελλαδικών αλλά και οδηγίες προς τους μαθητές και τους γονείς.

Σημειώνεται ότι από τους 1319 υποψηφίους οι 1309 θα δώσουν γραπτές εξετάσεις και οι 10 προφορικές (στο συγκρότημα Μουρτζούκου στο 48ο εξεταστικό κέντρο).

Από τους 438 των ΕΠΑΛ οι 422 θα δώσουν γραπτές εξετάσεις και οι 16 προφορικές σε Ειδικό Εξεταστικό Κέντρο στη Θεσσαλονίκη.

Για τους υποψηφίους των ΕΠΑΛ οι εξετάσεις θα ξεκινήσουν στις 2 Ιουνίου με το μάθημα των νέων ελληνικών και το τελευταίο μάθημα δίνουν στις 10 Ιουνίου.  Τη “σκυτάλη” παίρνουν την επόμενη μέρα, Παρασκευή 3 Ιουνίου, οι υποψήφιοι των Γενικών Λυκείων, οι οποίοι θα εξεταστούν στο μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας γενικής παιδείας και θα ολοκληρώσουν τις εξετάσεις τους στις 17 Ιουνίου.

Συνολικά, 26 εξεταστικά κέντρα θα λειτουργήσουν φέτος στη Μαγνησία για τις πανελλαδικές εξετάσεις. Αυτά είναι τα: 1ο, 2ο, 3ο, 4ο, 5ο, 6ο, 7ο, 8ο ΓΕΛ Βόλου, 1ο και 2ο ΓΕΛ Νέας Ιωνίας, Μουσικό σχολείο, ΓΕΛ Αγριάς, Αργαλαστής, Ζαγοράς, Τσαγκαράδας, Βελεστίνου, Νέας Αγχιάλου, Αλμυρού, Γυμνάσια με λυκειακές τάξεις Σούρπης, Σκιάθου, Σκοπέλου και Αλοννήσου. Επίσης, το 3ο ΕΠΑΛ Βόλου, τα 1ο και 2ο ΕΠΑΛ Νέας Ιωνίας και το ΕΠΑΛ Αλμυρού, που ορίστηκε μόλις πριν λίγες ημέρες από το υπουργείο Παιδείας, μετά από αίτημα της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας.

Σε ότι αφορά το μάθημα των Αγγλικών τα εξεταστικά κέντρα είναι το 1ο ΓΕΛ Βόλου, το 3ο ΓΕΛ Βόλου και το 5ο ΓΕΛ Βόλου και οι εξετάσεις είναι στις 18 Ιουνίου.

Σε ότι αφορά τα πεδία προσανατολισμού των υποψηφίων το ενδιαφέρον για τις Σπουδές Οικονομίας και Πληροφορικής έρχεται πρώτο με 341 ενδιαφερόμενους και ακολουθούν οι Ανθρωπιστικές σπουδές με 341, οι Θετικές Σπουδές και Υγείας-Θετικές και Τεχνολογικές Επιστήμες με 332, οι Θετικές Σπουδές και Υγείας-Επιστήμες Υγείας και Ζωής με 249 και τέλος τα μουσικά τμήματα με 11 ενδιαφερόμενους.

Υποχρεώσεις

Ο πρόεδρος και τα μέλη της Λυκειακής Επιτροπής των Εξετάσεων θα πρέπει να λάβουν μέριμνα για την τήρηση των απαραίτητων μέτρων για μη διασπορά της covid-19. Οι υποψήφιοι πρέπει να κάθονται σε αποστάσεις 1,5 μέτρων, να φορούν μάσκα και να μην υπάρχει συγχρωτισμός έξω από το χώρο των εξετάσεων πριν και μετά, να αερίζονται οι αίθουσες. Επίσης οι εκπαιδευτικοί και διοικητικοί υπάλληλοι που παίρνουν μέρος στις εξετάσεις θα πρέπει να είναι εμβολιασμένοι ή να έχουν ασθενήσεις διαφορετικά υποχρεούνται να κάνουν ένα rapid test την εβδομάδα.

Μουσικές εξετάσεις θα γίνουν σε άλλη πόλη

Διεξαγωγή αθλημάτων για υποψηφίους των ΤΕΦΑΑ

Για δεύτερη χρονιά θα διενεργηθούν στο Βόλο οι αθλητικές δοκιμασίες για την εισαγωγή στα ΤΕΦΑΑ. Φέτος θα γίνουν στο αθλητικό κέντρο και το κολυμβητήριο του ΕΑΚ από τις 15 Ιουνίου έως τις 28 Ιουνίου από τις 7:30-13:30.

Πέρυσι προσήλθαν 150 υποψήφιοι και από άλλες περιοχές ενώ φέτος αναμένονται περίπου 200, κυρίως από την κεντρική Ελλάδα. Αγόρια και κορίτσια διαγωνίζονται σε τρία από τέσσερα αθλήματα που μπορούν να διαλέξουν. Τα αγόρια σε δρόμο 400 μ. και τα κορίτσια σε 200μ. και όλοι σε άλμα σε μήκος, σφαιροβολία και κολύμβηση 50 μέτρα ελεύθερο.

Το κρατικό πιστοποιητικό Γλωσσομάθειας

Οι εξετάσεις για το Κρατικό Πιστοποιητικό Γλωσσομάθειας θα δοθούν στις 28 και 29 Ιουνίου στο 4ο ΓΕΛ Νεάπολης. Για το Α’ επίπεδο θα δώσουν 17 άτομα και για το Β’ Επίπεδο 134. ΟΙ περισσότεροι θα δώσουν εξετάσεις στην Ισπανική γλώσσα (68) και ακολουθούν η Γερμανική με 31 ενδιαφερόμενους, η Ιταλική με 17, η Γαλλική με 16 και η Αγγλική με 9.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος