Στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού “IMTM 2023” ο Δήμος Βόλου

Ο Δήμος Βόλου δια της Αντιδημαρχίας Τουρισμού συμμετείχε με επιτυχία στην 29η Διεθνή Έκθεση Τουρισμού ‘International Mediterranean Tourism Market’(IMTM 2023), η οποία πραγματοποιήθηκε στο Τελ Αβίβ του Ισραήλ στις 14 και 15 Φεβρουαρίου 2023.

Ο Δήμος Βόλου συμμετείχε στην ‘ΙΜΤΜ 2023’ ως συνεκθέτης στο περίπτερο του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού ΕΟΤ κι ο προορισμός Βόλος-Πήλιο για ακόμη μια φορά προβλήθηκε συνολικά με το αναγνωρίσιμο πια λογότυπο ‘VOLOS PELION, IT’S TRUE’.

Η Διεθνής Έκθεση Τουρισμού IMTM κατατάσσεται στις μεγαλύτερες διεθνείς τουριστικές εκθέσεις, με μεγάλο αριθμό επαγγελματιών και τουριστικού κοινού να την επισκέπτεται κάθε χρόνο κι αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες εκθέσεις της ανατολικής Μεσογείου, ενώ φέτος φιλοξένησε 400 εκθέτες από 50 χώρες και 16.000 επαγγελματίες του τουρισμού από 100 χώρες.

Στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού “IMTM 2023” ο Δήμος Βόλου

Στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού ‘ΙΜΤΜ 2023’ το Δήμο Βόλου εκπροσώπησε η Αντιδήμαρχος Τουρισμού Γεωργία Μποντού-Τοκαλή, η οποία πραγματοποίησε συναντήσεις στο χώρο της Έκθεσης με το Γ.Γ. του Ε.Ο.Τ. κ. Δημήτρη Φραγκάκη, τον Έλληνα πρέσβη στο Ισραήλ κ. Κυριάκο Λουκάκη, το Διευθυντή του ΕΟΤ στο Ισραήλ κ. Δημήτριο Βασιλειάδη και μέλη ελληνικών κοινοτήτων του Ισραήλ.

Η Αντιδήμαρχος πραγματοποίησε επίσης συναντήσεις με επιχειρηματίες του τουρισμού, μεγάλα τουριστικά πρακτορεία, εκπροσώπους αεροπορικών εταιρειών και δημοσιογράφους, όπου έκανε παρουσίαση του προορισμού τονίζοντας τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του Βόλου και του Πηλίου, με έμφαση στις ειδικές μορφές τουρισμού της περιοχής μας.

Το περίπτερο του προορισμού Βόλος-Πήλιο, το οποίο στελέχωσε υπάλληλος του Τμήματος Τουρισμού Δήμου Βόλου και διερμηνέας της εβραϊκής γλώσσας, πλαισιώθηκε από εκπροσώπους τουριστικών επιχειρήσεων του προορισμού, οι οποίοι παρουσίασαν το Βόλο και το Πήλιο ως έναν μοναδικό προορισμό για καλοκαιρινές διακοπές αλλά και ως ένα προορισμό των τεσσάρων εποχών, ο οποίος συνδυάζει μοναδικά βουνό και θάλασσα, πολλές και διαφορετικές επιλογές για δραστηριότητες στη φύση και εξαιρετική τοπική γαστρονομία.

Στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού “IMTM 2023” ο Δήμος Βόλου

Με την παρουσία τους στο περίπτερο του προορισμού Βόλος-Πήλιο οι εκπρόσωποι των τουριστικών επιχειρήσεων: LEVENTIS 360, PELION ACTIVITIES, LES HIRONDELLES TRAVEL, SHAKAYAK, PELION ESTIES και LEDA VILLAGE RESORT, είχαν την ευκαιρία να προβάλλουν τις επιχειρήσεις τους στο κοινό και σε επαγγελματίες του τουρισμού, ενώ συνέβαλαν σημαντικά στην παρουσίαση και προώθηση του προορισμού κι ανέδειξαν τη μοναδικότητα κι αυθεντικότητα της περιοχής μας.

Για την προώθηση του προορισμού Βόλος-Πήλιο στο Ισραήλ δημιουργήθηκε από το Τμήμα Τουρισμού Δήμου Βόλου νέο τουριστικό βίντεο στην εβραϊκή γλώσσα, το οποίο παρουσιάζει τις ομορφιές και τη μοναδικότητα του τόπου μας, αναδεικνύοντας ταυτόχρονα τα μνημεία και την εβραϊκή ιστορία του Βόλου. Στους επισκέπτες του περιπτέρου Βόλος-Πήλιο διανεμήθηκαν τουριστικά λευκώματα κι έντυπα του Δήμου Βόλου στην εβραϊκή γλώσσα, καθώς κι έντυπα επαγγελματιών του τουρισμού της περιοχής μας, ενώ έγινε προώθηση του νέου βίντεο κι ενημερωτικού υλικού για το Βόλο και το Πήλιο.

Καθ΄όλη τη διάρκεια της Έκθεσης το χώρο του περιπτέρου επισκέφτηκαν εκπρόσωποι τουριστικών γραφείων, ενώ τα στοιχεία όλων των επαφών που πραγματοποιήθηκαν θα προωθηθούν στους επαγγελματίες του τουρισμού της περιοχής μας.

Όπως τόνισε η Αντιδήμαρχος Τουρισμού Γεωργία Μποντού-Τοκαλή για τη συμμετοχή στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού ‘ΙΜΤΜ 2023’:“Η αγορά του Ισραήλ είναι εξαιρετικά σημαντική για την περιοχή μας, καθώς ο προορισμός μας δέχεται πολλούς επισκέπτες από το Ισραήλ και σύμφωνα με τις ετήσιες έρευνες του Τμήματος Τουρισμού Δήμου Βόλου, είναι πάντα στην πρώτη πεντάδα των χωρών που επιλέγουν να επισκεφτούν τον προορισμό μας. Ταυτόχρονα το Ισραήλ είναι μια από τις τουριστικές αγορές που μπορούν να συμβάλουν περαιτέρω  στην άμβλυνση της εποχικότητας και στην επέκταση της τουριστικής περιόδου. Με στόχο την ενίσχυση της εξωστρέφειας και την προβολή των συγκριτικών πλεονεκτημάτων του προορισμού, η Διεθνής Έκθεση IMTM αποτελεί μία μοναδική ευκαιρία για διεύρυνση των σχέσεων και για προώθηση της περιοχής μας στο κοινό και στους επαγγελματίες του τουρισμού του Ισραήλ”.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος