Στ. Λημνιός: Η ανακύκλωση «πνίγηκε» στον ΧΥΤΑ για 15.000 ευρώ

Σοβαρά ερωτήματα για τη διαχείριση της ανακύκλωσης στον Δήμο Βόλου θέτει ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης «Συμμαχία για τον Βόλο», κ. Λημνιός, κάνοντας λόγο για εμπλοκή που οδήγησε, όπως υποστηρίζει, σε αδιέξοδο τη συνεργασία με το ΚΔΑΥ Μαγνησίας και τελικά στη μεταφορά ανακυκλώσιμων υλικών στον ΧΥΤΑ.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει, η εταιρεία που διαχειρίζεται το Κέντρο Διαλογής Ανακυκλώσιμων Υλικών Μαγνησίας κλήθηκε να καταθέσει εγγυητική επιστολή ύψους 15.000 ευρώ, προκειμένου να αναλάβει τη συνέχιση της παραλαβής των ανακυκλώσιμων αποβλήτων του Δήμου Βόλου. Ωστόσο, όπως σημειώνει, ο Δήμος όφειλε προς την ίδια εταιρεία ποσό που φτάνει τις 90.000 ευρώ, γεγονός που οδήγησε την εταιρεία να ζητήσει συμψηφισμό.

Ο κ. Λημνιός υποστηρίζει ότι το αίτημα αυτό δεν έγινε αποδεκτό από τον Δήμο, επικαλούμενος οικονομική αδυναμία, με αποτέλεσμα να διακοπεί ουσιαστικά η ομαλή ροή της ανακύκλωσης. «Η ανακύκλωση θάβεται στο ΧΥΤΑ με παράνομες μεθοδεύσεις», αναφέρει χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι η εξέλιξη αυτή αποτελεί σοβαρό πλήγμα για την περιβαλλοντική διαχείριση της πόλης.

Παράλληλα, ασκεί κριτική στη δημοτική αρχή, κάνοντας λόγο για αδυναμία επίλυσης κρίσιμων ζητημάτων, ενώ αναφέρεται και σε ευρύτερη εικόνα δυσλειτουργιών στη διαχείριση δημοτικών υπηρεσιών. «Η λέξη ξεπεσμός είναι μικρή για να περιγράψει την κατάντια του Δήμου μας», σημειώνει.

Ο ίδιος τονίζει ότι, σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται, το ΚΔΑΥ Μαγνησίας συνεχίζει κανονικά τη λειτουργία του και εξυπηρετεί άλλους δήμους της περιοχής, όπως τον Αλμυρό και τον Ρήγα Φεραίο, γεγονός που –κατά τον ίδιο– αναδεικνύει περαιτέρω το πρόβλημα αποκλεισμού του Δήμου Βόλου από τη διαδικασία. Υπενθυμίζεται ότι το θέμα έθεσε για να συζητηθεί εκτός ημερήσιας διάταξης στη σημερινή συνεδρίαση του Δ.Σ. Βόλου, η παράταξη “Συμμαχία για το Βόλο”.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος