Σπάνιας ομορφιάς κλασικά οχήματα Alfa Romeo στο Βόλο

Σε απόλυτο προορισμό για την κλασσική αυτοκίνηση, με πληρώματα από την Ελλάδα και το εξωτερικό, μετατρέπει η δραστήρια Λέσχη «Φίλοι Ιστορικού Οχήματος» -ΦΙΟ Βόλου , την πόλη του Βόλου, το Πήλιο και ολόκληρη τη Μαγνησία, αφού η περιοχή με τις συνεργασίες της Λέσχης, φιλοξενεί σημαντικά γεγονότα κλασσικών οχημάτων, που διαφημίζουν την περιοχή σε όλο τον κόσμο.

Διεθνείς συνεργασίες της ΦΙΟ

Η Λέσχη «Φίλοι Ιστορικού Οχήματος» Βόλου, στο πλαίσιο των διεθνών συνεργασιών της αυτή τη φορά συνεργάζεται με την Ιταλική Λέσχη Registro Italiano Alfa Romeo που διοργανώνει την περιήγηση «RIAR Γύρος Κεντρικής Ελλάδος 2023» την περίοδο 2 έως 10 Σεπτεμβρίου 2023, με την υποστήριξη των Δήμων Βόλου και Νοτίου Πηλίου.

Οι φίλοι της ιταλικής φίρμας Alfa Romeo, την Δευτέρα 4 Σεπτεμβρίου 2023 και ώρες 8-11 μ.μ. , θα έχουν τη μοναδική ευκαιρία να απολαύσουν από κοντά σπάνια συλλεκτικά αυτοκίνητα, μιας άλλης εποχής ,που θα έλθουν από την Ιταλία και θα σταθμεύσουν ,επί ώρες ,στην παραλία του Βόλου, μπροστά στο κτίριο «Παπαστράτος», δημιουργώντας μια μαγική εικόνα, αλλά και θα κάνουν ειδικές διαδρομές σε όλο το Πήλιο και τη Σκιάθο, επί 4 μέρες.

Το Σωματείο Registro Italiano Alfa Romeo-RIAR (www.riar.it) είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός με στόχο την προώθηση της παράδοσης της Alfa Romeo και την διατήρηση των ιστορικών της αυτοκινήτων, δηλ. με σκοπούς ανάλογους με τη Λέσχη του Βόλου.

Σπάνιας ομορφιάς κλασικά οχήματα Alfa Romeo στο Βόλο

Ιστορικό

Η Registro Italiano Alfa Romeo-RIAR (www.riar.it) έχει 1700 μέλη παγκοσμίως, ιδρύθηκε το 1962, έχει γραφεία στο Μουσείο της Alfa Romeo, διοργανώνει εκδηλώσεις με αποκορύφωμα την ετήσια μεγάλη εκδήλωση που φέτος θα είναι στη Κεντρική Ελλάδα, με βάση την πόλη του Βόλου. Είναι η τέταρτη φορά που η ετήσια μεγάλη εκδήλωση θα γίνει στην Ελλάδα μετά το 2009 (Γιάννενα-Ζαγοροχώρια-Μετέωρα-Κέρκυρα-Παξοί), το 2014 (Ολυμπία-ΚαλαμάταΝαύπλιο-Αθήνα) και το 2019 (Καστοριά-Πρέσπες-Θεσ/νίκη-Χαλκιδική).

Ο στόχος για το 2023 είναι η προβολή της Κεντρικής Ελλάδας με τις φυσικές της ομορφιές και τη σημαντική ιστορία της από τους αρχαίους χρόνους και μέχρι σήμερα. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει επισκέψεις στη Ναύπακτο, το Γαλαξίδι, στους Δελφούς (δύο διανυκτερεύσεις) και τις Θερμοπύλες. Στο Βόλο τα πληρώματα θα είναι από τις 4-8/9/2023 για τέσσερις διανυκτερεύσεις.

Με κέντρο τον Βόλο προγραμματίζονται ημερήσιες εξορμήσεις στην Άφησσο, στη Τσαγκαράδα, και Σκιάθο. Θα είναι μία ευκαιρία για τα μέλη του RIAR να γνωρίσουν μία περιοχή της Ελλάδας, που δεν είναι ιδιαίτερα γνωστή στο εξωτερικό.

Επίσης κατά την διάρκεια του Γύρου διοργανώνονται και εκδηλώσεις με την έκθεση των ιστορικών αυτοκινήτων σε δημόσιους χώρους.

Σπάνιας ομορφιάς κλασικά οχήματα Alfa Romeo στο Βόλο

Σπάνια ευκαιρία για τους λάτρεις των κλασσικών οχημάτων

Κατά την παραμονή των ιταλικών πληρωμάτων στο Βόλο, θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 4 Σεπτεμβρίου 2023 και ώρες 8-11 μ.μ., μια στατική έκθεση των συμμετεχόντων ιστορικών αυτοκινήτων Alfa Romeo ( 25 έως 30) στην παραλία του Βόλου (ανατολικά του κτιρίου «Παπαστράτος» ), έτσι ώστε οι πολίτες του Βόλου να δουν από κοντά σπάνια συλλεκτικά αυτοκίνητα μεγάλης αξίας , που αποτελούν μέρος της ιστορίας της κλασσικής αυτοκίνησης του ανθρώπου και ιδιαίτερα της Ιταλικής αυτοκινητοβιομηχανίας..

Εξάλλου, είναι γνωστό ότι τα κλασσικά οχήματα έχουν εκατομμύρια φίλους σε παγκόσμιο επίπεδο και τις διοργανώσεις τους παρακολουθούν πολίτες από όλες τις χώρες του πλανήτη και για τον λόγο αυτό είναι μια πρώτης τάξης ευκαιρία να διαφημιστεί ο Βόλος και η Μαγνησία, όχι μόνο στην Ιταλία που είναι η έδρα της Λέσχης , αλλά μέσω των 1700 Μελών της, που προέρχονται από όλη την υφήλιο, σε όλες τις χώρες του κόσμου.

Η ΦΙΟ γράφει τη δική της ιστορία και «κερδίζει» τις καρδιές όλων

Σημειώνεται ότι η Λέσχη «Φίλοι Ιστορικού Οχήματος» Βόλου , πραγματοποίησε, το τελευταίο χρονικό διάστημα, πολύ σημαντικές δράσεις, με αποκορύφωμα την αναβίωση, μετά από πολλά χρόνια, τον Ιούνιο 2023, του Ιστορικού Ράλι Πηλίου , που μπήκε ξανά στο καλεντάρι των αγώνων κλασσικών οχημάτων για την Ελλάδα , ενώ προετοιμάζει στις 24 Σεπτεμβρίου 2023 τον παγκόσμιο θεσμό Distinguished Gentlemans Drive (Έδρα Αυστραλία ) για την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση της κοινωνίας σε θέματα δημόσιας υγείας και τη φιλοξενία του Ράλι «24 Ώρες Ελλάδα», στις 21 Οκτωβρίου 2023, με διοργανωτή τον ΣΙΣΑ ( Σύλλογος Ιδιοκτητών Σπορ Αυτοκινήτων), που θα κάνει την μεγάλη του στάση στην πόλη του Βόλου, αλλά και πολλές άλλες δράσεις που θα ανακοινωθούν από τη ΦΙΟ στο εγγύς μέλλον, που διαφημίζουν τη Μαγνησία και την μετατρέπουν σε απόλυτο προορισμό για την κλασσική αυτοκίνηση.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος