Σκόπελος: Προληπτικές παρεμβάσεις σε δάση – Χωρίς seatrac και φέτος τρεις παραλίες

Παρεμβάσεις στα δάση της Σκοπέλου για να μην υπάρξει κίνδυνος πυρκαγιάς τη θερινή περίοδο θα κάνει τόσο η ΔΕΗ όσο και το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, όπως ανέφερε στην ΕΡΤ Βόλου, ο δήμαρχος Σταμάτης Περίσσης.

Ειδικότερα ο κ. Περίσσης ανέφερε ότι μέσα στο Μάιο αναμένονται συνεργεία της ΔΕΗ για να κόψουν δένδρα κατά μήκος των δύο βασικών γραμμών ηλεκτροδότησης που διασχίζουν το νησί. Παράλληλα τα συνεργεία θα προχωρήσουν και στην υπογείωση των καλωδίων στην περιοχή Κάστρο Σκοπέλου ολοκληρώνοντας κατά 90% το έργο σε όλη τη χώρα Σκοπέλου.

Σύμφωνα με έκθεση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στα δάση του νησιού έχουν διανοιχτεί 27 δρόμοι αλλά μόνο οκτώ είναι προσπελάσιμοι και αυτοί όμως με μεγάλες ρηγματώσεις. “Ενημερώσαμε τις αρμόδιες υπηρεσίες και το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας και σε χθεσινή μου επικοινωνία με τον υφυπουργό κ. Αμυρά μου επαναβεβαίωσε ότι η Σκόπελος έχει ενταχθεί το πρόγραμμα καθαρισμού και θα απομακρυνθούν όλα τα φερτά υλικά που μπλοκάρουν τους δρόμους και έχουν να καθαριστούν χρόνια. Θα γίνει διάστρωσή τους και θα τοποθετηθεί και ρείθρο. Και αυτό προβλέπεται να ξεκινήσει μέσα στο Μάιο”.

Εκκρεμότητα τα seatrac για τρεις παραλίες

Την δυσφορία του εξέφρασε ο κ. Περίσσης για το γεγονός ότι η Σκόπελος είναι το μοναδικό νησί που δεν διαθέτει seatrac ώστε να μπορούν να κολυμπούν σε κάποιες παραλίες και τα άτομα με κινητικά προβλήματα. “Το πρόγραμμα ολοκληρώθηκε το Δεκέμβριο του 2020 και εμείς εμπρόθεσμα είχαμε καταθέσει αίτημα για τρία από αυτά αλλά μας απάντησαν ότι πλέον δεν υπάρχουν κονδύλια. Επανερχόμαστε με νέες επιστολές και η απάντηση είναι ότι θα το δει το γραφείο του πρωθυπουργού. Επρόκειτο πάντως για ευρωπαϊκά κονδύλια. .

Συνεργασία με Αλόννησο για τη μεταφορά επιβατών από αεροδρόμιο Σκιάθου

Άλυτο για την ώρα παραμένει και το θέμα της μεταφοράς των τουριστών για Σκόπελο και Αλόννησο που φθάνουν αεροπορικώς στη Σκιάθο. Δεν είναι δυνατόν να εξυπηρετηθούν μόνο με τα πλοία της γραμμής, περιμένοντας με τις ώρες είτε στο αεροδρόμιο ή σε κάποιο λιμάνι.
Ζητήσαμε από το υπουργό Ναυτιλίας να επιδοτήσει μια εσωτερική γραμμή με 300.000 ευρώ για τη μεταφορά αυτών των ανθρώπων συμπληρωματικά στις διελεύσεις των πλοίων. Υπάρχει ενδιαφέρον αλλά και αυτό “σκοντάφτει” στην έλλειψη κονδυλίων. Ο αρμόδιος υπουργός βλέπει θετικά το αίτημα πάντως”, ανέφερε ο κ. Περίσσης. Σημειώνεται ότι αυτή την Κυριακή 8 Μαίου 2022 έχει προγραμματιστεί συνάντηση των τουριστικών επιτροπών των δήμων Σκοπέλου και Αλοννήσου, των προέδρων των δημοτικών συμβουλίων και των δύο δημάρχων για να συζητήσουν το θέμα, στο δημαρχείο της Σκοπέλου.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος