Σκληρή κριτική του Κ. Γκαβογιάννη προς τη δημοτική αρχή Καρδίτσας και τον Β. Τσιάκο

Σκληρή κριτική στη δημοτική αρχή και στον δήμαρχο Βασίλη Τσιάκο άσκησε ο δημοτικός σύμβουλος και επικεφαλής του συνδυασμού “Καρδίτσα απ’ την αρχή”, Κώστας Γκαβογιάννης, στη διάρκεια συνέντευξης τύπου, με αφορμή τον πρόσφατο δημόσιο απολογισμό, επισημαίνοντας ότι ήταν γεμάτος αοριστίες, ενώ έκανε λόγο για “παρεάκι” που διοικεί τον δήμο.

Μεταξύ άλλων, αναφερόμενος στη διοίκηση του δήμου και στη διαχείριση την τελευταία διετία, αλλά και με αφορμή την αλλαγή στους αντιδημάρχους υπογράμμισε ότι “εφόσον ο βασικός κορμός έμεινε ο ίδιος δεν έχουμε και πολλά να περιμένουμε”. Χαρακτήρισε “για γέλια” τον απολογισμό που έγινε από τη δημοτική αρχή για τα δύο χρόνια της θητείας της. “Δεν μας είπαν τίποτα εκτός από αοριστίες. Ο δήμαρχος ξεκίνησε με στόμφο λέγοντας ότι προώθησε την αλλαγή της νοοτροπίας στο δήμο. Πράγματι, φάνηκε αυτό σε δυο περιπτώσεις, στην απασχόληση αδήλωτων εργαζομένων, και στον αποκλεισμό των Καρδιτσιωτών καλλιτεχνών μουσικών από το φετινό πολιτιστικό καλοκαίρι“.
Σκληρή κριτική του Κ. Γκαβογιάννη προς τη δημοτική αρχή Καρδίτσας και τον Β. ΤσιάκοΟ κ. Γκαβογιάννης, μεταξύ άλλων, είπε ότι κ. Τσιάκος μίλησε για την πανδημία χωρίς ο ίδιος και οι διοικούντες να κάνουν το παραμικρό, ενώ αναφερόμενος στον “Ιανό” είπε ότι οι διοικούντες τον δήμο κατέστρεψαν μια ολόκληρη πόλη με την αδράνειά τους, έναν νομό ολόκληρο, σημειώνοντας ότι ο δήμαρχος θα έπρεπε να είχε υποβάλει την παραίτησή του. Στη συνέχεια είπε πως η μοναδική πρόταση που κατατέθηκε από τον Δήμαρχο ήταν η δημιουργία σχολής φυσικών καταστροφών την οποία δεν έχει ούτε το Τόκιο που είναι η πιο σεισμογενής περιοχή τον κόσμο. “Θα έπρεπε ο Δήμος να ιδρύσει μια σχολή ντέντεκτιβ «για να βρούμε που πήγαν τα τρόφιμα από τις βοήθειες για τους πλημμυροπαθείς και τα λεφτά από τις αναθέσεις που είναι γύρω στα 3,5 εκατ. ευρώ“.
Ο δημοτικός σύμβουλος προχώρησε και σε καταγγελία ότι δε λειτουργεί ο βιολογικός καθαρισμός της πόλης
Ο κ. Γκαβογιάννης επισήμανε ακόμη για τον Δήμαρχο ότι “τα έργα που βρίσκονται αυτή τη στιγμή σε εξέλιξη στην πόλη δεν είναι κανένα δικό του. Όλα ανήκουν στην προηγούμενη Δημοτική αρχή”.

Αναφερόμενος στη δράση του συνδυασμού του ο κ. Γκαβογιάννης είπε ότι έχει στο ενεργητικό του πάνω από 100 προτάσεις, σταχυολογώντας κάποιες από αυτές, όπως οι προτάσεις για την αξιοποίηση του Παυσίλυπου, του άλσους της Παπαράντζας. Ο συνδυασμός επεσήμανε επίσης την κακή κατάσταση στους δρόμους της Καρδίτσας. “Είπαμε στη δημοτική αρχή να αξιοποιήσει το πρόγραμμά μας για την ανάπτυξη του δήμου και μάλιστα δημόσια. Εκείνοι που διοικούν ούτε είχαν ούτε θα έχουν πρόγραμμα.

Ο κ. Γκαβογιάννης έκλεισε την τοποθέτησή του λέγοντας ότι ο ίδιος καθημερινά πραγματοποιεί με στελέχη του συνδυασμού του επισκέψεις στις συνοικίες της Καρδίτσας και στα χωριά του Δήμου ώστε να βρίσκεται κοντά στους δημότες και να ενημερώνεται συνεχώς για τα προβλήματά τους. Τέλος, ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης απάντησε και στις επικρίσεις που δέχεται από τους επικεφαλής του Δήμου και τον κ. Τσιάκο για μια υπόθεση εργοληπτικής εταιρείας όπου ήταν πρόεδρος και Διευθύνων σύμβουλος η οποία οδηγήθηκε στα Δικαστήρια. Όπως υποστήριξε ο ο κ. Γκαβογιάννης, πρόκειται για μια φορολογική υπόθεση, τονίζοντας «η εν λόγω επιχείρηση έκλεισε την περίοδο της οικονομικής κρίσης όπως έγινε και με άλλες επιχειρήσεις στην Ελλάδα».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος