Σκληρή επίθεση δήμου Βόλου στον Διευθυντή Β’θμιας Εκπαίδευσης

Σκληρή ανακοίνωση ενάντια στο διευθυντή Β’θμιας Εκπαίδευσης Σωκράτη Σαβελίδη εξέδωσε σήμερα ο δήμος Βόλου. Αφορμή ραδιοφωνικές του δηλώσεις για το περιστατικό που συνέβη χθες κατά τον αγιασμό στο 1ο ΕΠΑΛ Ν. Ιωνία, όπου ο Αχ. Μπέος και δημοτικοί σύμβουλοι που τον συνόδευαν, αποχώρησαν διότι δεν προσφωνήθηκε ως δήμαρχος ο εν αργία. Ο κ. Σαβελίδης επισήμανε ότι τηρήθηκε απολύτως το πρωτόκολλο και αυτό ήταν το μοναδικό που θα μπορούσε να γίνει από τη στιγμή που οι ίδιοι οι εκπαιδευτικοί είναι που δίνουν το παράδειγμα στα παιδιά. Ο δήμος τον επικρίνει και υποστηρίζει ότι ο κ. Σαβελίδης λειτουργεί για την προσωπική του προσβολή.

Η ανακοίνωση

“Με ενδιαφέρον ενημερωθήκαμε για τις πρωτότυπες και άκρως διαφωτιστικές απόψεις του Διευθυντή της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Σαβελλίδη, που φέρεται να διατύπωσε σε περιθωριακό, από πλευράς απήχησης, τοπικό ραδιόφωνο, αναφορικά με τους διευθυντές των σχολείων και συγκεκριμένα ότι καθήκον τους είναι όχι απλώς να τηρούν τους Νόμους, αλλά κυρίως να τους διδάσκουν. Και γνωρίζοντας τον βίο και την πολιτεία του, ως συνδικαλιστή, που υπηρέτησε, και συνεχίζει να το κάνει, ένα άθλιο και σάπιο πολιτικό σύστημα, μπορούμε να εικάσουμε ότι το περίφημο «δάσκαλε που δίδασκες και Νόμο δεν εκράτεις» προφανώς ελέχθη (και) για εκείνον.
Αντιπαρερχόμαστε τις «παλικαριές», που φέρεται να διατύπωσε, γιατί χρησιμοποιεί διαφορετική γλώσσα με τον κάθε συνομιλητή του. Δεν μπορούμε όμως να μην επισημάνουμε την απαράδεκτη συμπεριφορά του να χρησιμοποιεί τη θέση του, αλλά κυρίως τους μαθητές και τις ανάγκες τους, για την προσωπική του προβολή. Άλλωστε οι γραφικές φωτογραφίσεις του, παραμονές του αγιασμού, με κυβερνητικά στελέχη, αποτελούν αδιάψευστη μαρτυρία των επιδιώξεών του.
Οφείλουμε, πάντως, να τον ενημερώσουμε, καθώς η αναφορά του είναι για το Νόμο και την τήρησή του, ότι το σχετικό πρωτόκολλο του καθορισμού σειράς προβαδίσματος ορίζεται σαφώς από την υπ’ αριθμόν 52749 απόφαση του υπουργού Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης (ΦΕΚ αριθμός φύλλου 1488, τεύχος δεύτερο, 6 Οκτωβρίου 2006)
Ασφαλώς ανάγνωση γνωρίζει, ελπίζουμε ότι μπορεί και να αντιληφθεί τί ακριβώς ορίζεται”.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ