Σκιάθος: Συνάντηση του Περιφερειακού Επιμελητηριακού Συμβουλίου Θεσσαλίας

Στο νησί του Παπαδιαμάντη, την πανέμορφη Σκιάθο, αρχίζει το Σάββατο 5 Ιουνίου η θητεία του Επιμελητηρίου Μαγνησίας στη Διοίκηση του Περιφερειακού Επιμελητηριακού Συμβουλίου Θεσσαλίας.

Στην «επίσημη πρώτη» για το Επιμελητήριο Μαγνησίας συνεδρίαση του ΠΕΣΘ έχουν κληθεί και θα συμμετάσχουν τρεις κυβερνητικοί εκπρόσωποι  και συγκεκριμένα ο κ. Χρήστος Τριαντόπουλος – Γενικός Γραμματέας Οικονομικής Πολιτικής Υπουργείου Οικονομικών, ο κ. Αθανάσιος Πετραλιάς – Γενικός Γραμματέας Δημοσιονομικής Πολιτικής Υπουργείου Οικονομικών και η κ. Άννα Στρατινάκη – Γενική Γραμματέας Εργασίας του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.

Συγκεκριμένα, η συνεδρίαση του Περιφερειακού Επιμελητηριακού Συμβουλίου Θεσσαλίας θα πραγματοποιηθεί στη Σκιάθο το Σάββατο 5 Ιουνίου 2021 και ώρα 17:00, στην αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου (Μπούρτζι), με τα παρακάτω θέματα ημερήσιας διάταξης:

  1. Συζήτηση επί των επιπτώσεων της πανδημίας του Covid-19 στον τουριστικό κλάδο και τη γενικότερη επιχειρηματικότητα.
  2. Ενημέρωση για την ηλεκτρονική πλατφόρμα του νέου Εξωδικαστικού Μηχανισμού Ρύθμισης Οφειλών.
  3. Παρατηρήσεις και ερωτήματα επί του νέου εργασιακού νομοσχεδίου.
  4. Δημιουργία ειδικού προγράμματος για την Διασύνδεση των παραγόμενων προϊόντων των Επιμελητηρίων της Θεσσαλίας με την Ευρωπαϊκή Αγορά μέσω της ενσωμάτωσης τους στο προσφερόμενο τουριστικό προϊόν των Βορείων Σποράδων.
  5. Δημιουργία ειδικού περιφερειακού προγράμματος για τις μεταποιητικές επιχειρήσεις που είχαν πληγεί από φυσικές καταστροφές κατά τα έτη 2020 – 2021.
  6. Στήριξη του αιτήματος για την «Ενίσχυση της μητέρας επιχειρηματία κατά τις χρονικές περιόδους κύησης – λοχείας και ανατροφής τέκνων».
  7. Εισήγηση προς το ΔΣ του ΠΕΣΘ για την σύμφωνη γνώμη υποβολής πρότασης, με την συμμετοχή όλων των Επιμελητηρίων της Θεσσαλίας, με τίτλο “Δημιουργία Θεσσαλικού Δικτύου Γαστρονομίας και Προώθησης Τοπικών Προϊόντων με την επωνυμία “THESSALIA LOCAL PRODUCTS NET” στην Διαχειριστική Αρχή της Περιφέρειας Θεσσαλίας, προκειμένου να χρηματοδοτηθεί από το ΠΕΠ Θεσσαλίας.

Μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης θα ακολουθήσει συνάντηση των κυβερνητικών εκπροσώπων με τους τοπικούς φορείς, με στόχο την ενημέρωσή τους επί των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις της περιοχής.

Υπενθυμίζεται ότι κατά την πρώτη τακτική συνεδρίαση του Περιφερειακού Επιμελητηριακού Συμβουλίου Θεσσαλίας, η οποία είχε πραγματοποιηθεί στις 12/6/2018 στο Επιμελητήριο Λάρισας, είχε αποφασισθεί ομόφωνα η εκ περιτροπής Προεδρία των Προέδρων των Θεσσαλικών Επιμελητηρίων με διάρκεια ενός έτους για τον καθένα, καθώς και η μεταφορά της έδρας του Περιφερειακού Επιμελητηριακού Συμβουλίου στην έδρα του εκάστοτε Προέδρου. Το Επιμελητήριο Μαγνησίας κληρώθηκε για την Προεδρία τον 4ο χρόνο.

 

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ