Σημαντικές συνδιοργανώσεις της Περιφέρειας Θεσσαλίας

Προπονητικό σεμινάριο για προπονητές, αθλητές και παράγοντες, μουσικοθεατρική εκδήλωση και φεστιβάλ παραδοσιακών χορών Αλοννήσου, είναι οι εκδηλώσεις που συνδιοργανώνουν τοπικοί σύλλογοι και φορείς της Μαγνησίας με την Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Πιο αναλυτικά από τις 30 Ιουνίου έως τις 6 Ιουλίου θα πραγματοποιηθεί το 24th GREEK SUMMER CAMP SHINKYOKUSHINKAI 2022, με συνδιοργανωτές την Περιφέρεια Θεσσαλίας και τον Σύλλογο Υπέρτατης Αλήθειας Συνεργασίας. Θα είναι προπονητικό σεμινάριο και θα συμμετέχουν σύλλογοι από όλη την Ελλάδα καθώς θα προσκληθούν και προπονητές και αθλητές του εξωτερικού. Γίνεται για 24η χρονιά και θεωρείται από τα κορυφαία καλοκαιρινά σεμινάρια στον κόσμο. Είναι μια συνάντηση προπονητών, αθλητών και παραγόντων από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό με σκοπό την απόκτηση εμπειριών και σύσφιξη σχέσεων. Απευθύνεται σε μικρούς και μεγάλους, στους γονείς των αθλητών, στους κατοίκους του νομού και στους επισκέπτες της περιοχής.

Στις 30 Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί Μουσικοθεατρική εκδήλωση «Τα ευτράπελα ιστορήματα του Πηλίου» στα Άνω Λεχώνια. Με πρωτοβουλία του Χορευτικού Ομίλου Άνω Λεχωνίων, την ερχόμενη Πέμπτη 30 Ιουνίου 2022 και ώρα 21:30 στην κεντρική πλατεία Άνω Λεχωνίων θα πραγματοποιηθεί, από τη θεατρική ομάδα του Λυκείου των Ελληνίδων Βόλου, η μουσικοθεατρική παράσταση «Τα ευτράπελα ιστορήματα του Πηλίου» βασισμένη στο βιβλίο του αείμνηστου Πηλιορείτη λαογράφου, ιστορικού, ερευνητή και συγγραφέα, Γιώργου Θωμά. Η εκδήλωση θα πλαισιωθεί με παραδοσιακούς χορούς του τόπου μας.

Η παράσταση αποτελεί ένα συμβολικό αφιέρωμα στην προσφορά και το έργο μιας σημαντικής πνευματικής προσωπικότητας του Τόπου μας· του Προμυριώτη εκπαιδευτικού, ιστορικού ερευνητή και συγγραφέα Γιώργου Θωμά. Του βαθύ γνώστη της ιστορίας της περιοχής μας, του άξιου μελετητή των ηθών και των εθίμων της, που στηριγμένος στη γνώση που πρόσφερε η βιωματική του εμπειρία, η επιτόπια έρευνα, η αγάπη του για τον αγροτικό κόσμο του Πηλίου και ό,τι αληθινά αυθεντικό, διακρίθηκε ιδιαιτέρως στην Λαογραφία. 

Η παράσταση θα είναι με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Συνδιοργανωτές της εκδήλωσης είναι η Περιφέρεια Θεσσαλίας-Π.Ε. Μαγνησίας και ο Χορευτικός Όμιλος Άνω Λεχωνίων.

Με πρωτοβουλία του Πολιτιστικού Συλλόγου Αλοννήσου το διάστημα 2-4 Ιουλίου θα πραγματοποιηθεί στην Αλόννησο το 6ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών. 

Σκοπός του Φεστιβάλ είναι η πολιτιστική και τουριστική ανάπτυξη του νησιού, η διατήρηση της παράδοσης και η προβολή των ηθών, των εθίμων, των παραδόσεων, της μουσικής και των τοπικών ενδυμασιών των χορευτικών συγκροτημάτων παράλληλα με την ποιοτική ψυχαγωγία των κατοίκων και των πολυάριθμων επισκεπτών του νησιού. 

Συνδιοργανωτές είναι: Η Περιφέρεια Θεσσαλίας – Π.Ε. Μαγνησίας και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αλοννήσου. 

Σε δηλώσεις της η Αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας και Σποράδων ανέφερε «Η Περιφέρεια Θεσσαλίας – Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας και Σποράδων, στηρίζει και ενισχύει τη δράση τοπικών φορέων και συλλόγων, είτε αφορά σε πολιτιστικές και αθλητικές εκδηλώσεις, είτε αφορά σε συνέδρια και ημερίδες. Σε αγαστή συνεργασία με την τοπική κοινωνία, συνδιοργανώνουμε εκδηλώσεις που αποσκοπούν είτε στη ψυχαγωγία, είτε στην ενημέρωση του κοινού και που μπορούν με ελεύθερη είσοδο να τις παρακολουθήσουν όλοι οι συμπολίτες μας».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος