Σφύριξε και πάλι ο θρυλικός Μουτζούρης στη διαδρομή Άνω Λεχώνια – Μηλιές

Τη διαδρομή Άνω Λεχώνια-Μηλιές έκανε σήμερα για πρώτη φορά μετά το δυστύχημα των Τεμπών, το τρενάκι του Πηλίου, ο θρυλικός Μουτζούρης. Στο ταξίδι του αυτό φιλοξένησε επισκέπτες και λάτρεις του τραίνου από όλη την Ελλάδα αλλά και την Κύπρο.

Σφύριξε και πάλι ο θρυλικός Μουτζούρης στη διαδρομή Άνω Λεχώνια – Μηλιές

Ανάμεσά τους και ένας λάτρης του σιδηροδρόμου που γνώριζε πολύ καλά το Μουτζούρη και ήλθε στο Βόλο για διακοπές και να δει από κοντά τις αμαξοστοιχίες και τους σταθμούς και δη του Βόλου που σχεδίασε ο Ιταλός μηχανικός Εβαρίστο Ντε Κίρικο και η κατασκευή του ολοκληρώθηκε το 1884, ως μέρος του έργου του Θεσσαλικού Σιδηροδρόμου που θα συνέδεε το λιμάνι του Βόλου με τον θεσσαλικό κάμπο και την πόλη της Λάρισας.

Το τραινάκι με τη μηχανή και τέσσερα βαγόνια, γέμισε έγκαιρα με οικογένειες κυρίως με μικρά παιδιά που εξέφρασαν τον ενθουσιασμό τους για το ταξίδι και το συνόδευαν έξι σιδηροδρομικοί μεταξύ των οποίων οι δύο μηχανοδηγοί, ο τεχνικός του τρένου, ο έλεγχος της γραμμής και οι συνοδοί των εισιτηρίων. Υπεύθυνοι του σιδηροδρόμου τόνισαν ότι έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας και μέχρι τελευταία στιγμή έσπευδαν να ασφαλίσουν πόρτες και παράθυρα για την ασφάλεια των επιβατών.

Σφύριξε και πάλι ο θρυλικός Μουτζούρης στη διαδρομή Άνω Λεχώνια – Μηλιές

Το τρενάκι σφύριξε και αναχώρησε στις 10:07 λεπτά από το σταθμό των Άνω Λεχωνίων για μια αξέχαστη διαδρομή μέχρι τις Μηλιές. Μια από τις πιο στενές σιδηροδρομικές γραμμές στον κόσμο (60 εκατοστά) φιλοξενεί τα 4 βαγόνια του «Μουτζούρη», όπως λεγόταν κάποτε το τρενάκι του Πηλίου, για να δηλώσει την ατμοκίνηση και τον καπνό που άφηνε στο πέρασμά του. Από τα Άνω Λεχώνια μέχρι τις Μηλιές η διαδρομή είναι ορεινή, διασχίζοντας τις κατάφυτες πλαγιές, με την πυκνή βλάστηση από πλατάνια και πουρνάρια.

Σφύριξε και πάλι ο θρυλικός Μουτζούρης στη διαδρομή Άνω Λεχώνια – Μηλιές

Η μοναδική στάση του τρένου γίνεται για μόλις 15 λεπτά, στην Άνω Γατζέα, για να συνεχίσει “ξεφυσώντας” και λικνίζοντας τα βαγόνια του, για μια διαδρομή συνολικού μήκους 15 χιλιομέτρων και χρόνου περίπου 90 λεπτών.

Το τρένο θα φθάσει στις Μηλιές στις 11:30 και στη συνέχεια θα αναχωρήσει στις 3μ.μ., για να επιστρέψει στο σταθμό των Άνω Λεχωνίων. Την ίδια διαδρομή θα επαναλάβει και αύριο και μεθαύριο. Πληροφορίες αναφέρουν ότι το ενδιαφέρον για τις τρεις αυτές διαδρομές είναι πολύ μεγάλο.

Σφύριξε και πάλι ο θρυλικός Μουτζούρης στη διαδρομή Άνω Λεχώνια – Μηλιές

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος