Σεμινάριο Αγώνων Ιστορικών Οχημάτων από τη Λέσχη “Φίλοι Ιστορικού Οχήματος”

Μια εξαιρετική πρωτοβουλία παίρνει η Λέσχη «Φίλοι Ιστορικού Οχήματος» , που έχει έδρα τον Βόλο και διοργανώνει ένα ειδικό σεμινάριομετίτλο: “Σεμινάριο Αγώνων Regularity Ιστορικών Οχημάτων», τη Δευτέρα 6 Μαρτίου 2023 στο Ξενοδοχείο ValisResort και ώρες 5-7 το απόγευμα και με εκπαιδευτές καταξιωμένα και έμπειρα στελέχη μεγάλων Φορέων , που διαμορφώνουν τον χώρο της κλασσικής αυτοκίνησης στην Ελλάδα και πρωταγωνιστούν στη διοργάνωση μεγάλων αγώνων κλασσικών οχημάτων σε όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Το σεμινάριο έχει ελεύθερη είσοδο για τους κατόχους ιστορικών οχημάτων, αλλά και για όλους τους φίλους της Λέσχης, που αγαπούν το ιστορικό όχημα και θα ήθελαν να ενημερωθούν για τον μαγικό κόσμο της κλασσικής αυτοκίνησης και να γνωρίσουν από ειδικούς τον τρόπο διοργάνωσης των Αγώνων Regularity με κλασσικά – ιστορικά οχήματα , την προετοιμασία, τις διαδικασίες συμμετοχής και τον τρόπο με τον οποίο τα πληρώματα συμμετέχουν σε αυτούς.

Είναι μια μεθοδική προσπάθεια της ΦΙΟ για να ενημερωθούν όλα τα πληρώματα από αναγνωρισμένους στο χώρο εισηγητές, προκειμένου να έχουν τις απαραίτητες γνώσεις για τη συμμετοχή τους σε αγώνες Regularity , σε όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό ,αλλά και να προετοιμαστούν κατάλληλα για τη συμμετοχή τους στο Ιστορικό Ράλλυ Πηλίου 2023 , που είναι προγραμματισμένο για τις 24-25 Ιουνίου 2023 , με εκκίνηση από το Βόλο και διαδρομές εντός της ΠΕ Μαγνησίας και αποτελεί την αναβίωση, μετά από πολλά χρόνια, ενός πολύ σημαντικού θεσμού για τη Θεσσαλία και τη χώρα , που προβλέπεται να συγκεντρώσει το ενδιαφέρον πληρωμάτων από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό και υποστηρίζεται από πολλούς Φορείς της Θεσσαλίας και την ΕΟ-ΦΙΛΠΑ.

Στο Σεμινάριο θα διδάξουν ο Πρόεδρος του ΣΙΣΑ κ. Μιχ. Μουζούκης και ο Διοργανωτής του Pindos Historic Rally κ. Σπ. Μουστάκας, οι οποίοι και θα αναλύσουν τις παρακάτω θεματικές ενότητες, στους τυχερούς ου θα συμμετέχουν:

Θεματολογία Μιχάλης Μουζούκης:

  • Τι είναι οι αγώνες regularity (ορισμός & είδη αγώνων)
  • Είδη Ράλλυ: Σταθερής ΜΩΤ (λεπτομερής ανάλυση Σ. Μουστάκας) & Γνωστά Σημεία Ελέγχου (check point)
  • Εισαγωγή στους κανονισμούς και κανόνες συμπεριφορές
  • Δεκτά αυτοκίνητα & κατηγορίες συμμετοχής
  • Εισαγωγή στο Βιβλίο Διαδρομών (Roadbook) και εξήγηση του Carnet de Route
  • Εισαγωγή στις εκφωνήσεις Ειδικών Διαδρομών και στις παραλλαγές αυτών
  • Πλοήγηση, μέτρηση χιλιομέτρων, ηλεκτρονικά βοηθήματα και χρονόμετρα

Θεματολογία Σπύρος Μουστάκας:

  • Χρονομέτρηση αγώνων regularity γενικά.
  • Χρονομέτρηση και παρακολούθηση με χρήση δορυφορικού συστήματος.
  • Παρουσίαση της μορφής αγώνων με δεδομένη Μ.Ω.Τ. και άγνωστα σημεία χρονομέτρησης.
  • Η σημασία των σωστών μέτρων, τόσο για τους οργανωτές όσο και για τους αγωνιζόμενους.

Ο Πρόεδρος της ΦΙΟ κ. Κώστας Καρακατσάνης δήλωσε ότι: “Με τέτοιες πρωτοβουλίες συμβάλουμε στη διαμόρφωση ενός νέου τοπίου για το κλασσικό –ιστορικό όχημα στη χώρα, δίνουμε κίνητρα στους κατόχους να συντηρήσουν τα κλασσικά τους οχήματα, δημιουργούμε ενημερωμένους οδηγούς που διεκδικούν ρόλο για τα κλασσικά τους οχήματα , που με πολύ κόπο, κόστος και μεράκι συντηρούν και το κυριότερο δημιουργούμε λόγους να κινήσουν το όχημά τους συμμετέχοντας σε εξαιρετικές διοργανώσεις, που θα πυκνώσουν στο άμεσο μέλλον , μέσα από τις οποίες απολαμβάνουν το κλασσικό τους όχημα και ταυτόχρονα γνωρίζουν την «άγνωστη» ,πλην πανέμορφη, Ελλάδα.

Με τον τρόπο αυτό αναδεικνύεται ο πολιτισμός ,η ιστορία, τα αξιοθέατα, οι αρχαιολογικοί χώροι ,τα τοπικά προϊόντα και η βαθειά καλλιέργεια και η κουλτούρα φιλοξενίας, ενός περήφανου λαού, όπως είναι οι Έλληνες, δεδομένου ότι το κλασσικό όχημα ,έχει σε όλο τον κόσμο εκατομμύρια φίλους, οι οποίοι παρακολουθούν και ενημερώνονται για τις δράσεις στην κλασσική αυτοκίνηση, μετατρέποντας έτσι το κλασσικό όχημα σε ένα δυνατό αναπτυξιακό εργαλείο, αφού διαφημίζει τη χώρα σε όλο τον κόσμο και δημιουργεί επισκεψιμότητα και πολιτιστικό- αθλητικό τουρισμό. Γι’ αυτό και η Πολιτεία έχει κάθε λόγο να υποστηρίζει τέτοιας διεθνούς εμβέλειας γεγονότα».

Για τον καλύτερο προγραμματισμό του Σεμιναρίου οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν τη συμμετοχή τους ηλεκτρονικά στο Link https://forms.gle/yJ6hx4QM1Gkpgva1A , ενώ θα δοθούν σε όλους τους συμμετέχοντες Βεβαιώσεις Συμμετοχής.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος