Σειρά εκδηλώσεων με την υποστήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας

Επιστημονικό Συμπόσιο για τον Αλέξανδρο Παπαδιαμάντη, μουσική παράσταση για τα 100 χρόνια της Σμύρνης, διασυλλογικοί αγώνες Body Contact, 15ος δρόμος μνήμης στην Άνω Κερασιά και αγωνιστικό σεμινάριο Καράτε, είναι οι εκδηλώσεις που συνδιοργανώνουν τοπικοί σύλλογοι της Μαγνησίας με την Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Πιο αναλυτικά, από τις 12 μέχρι τις 14 Μαΐου με πρωτοβουλία του Δημοτικού Οργανισμού Αθλητισμού, Πολιτισμού και Νεολαίας του Δήμου Σκιάθου και σε συνεργασία με τη Θεολογική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και την Περιφέρεια Θεσσαλίας, θα πραγματοποιηθεί, στο Πολιτιστικό Κέντρο Μπούρτζι της Σκιάθου, επιστημονικό συμπόσιο με θέμα «Ταξιδεύοντας στον κόσμο του Παπαδιαμάντη». Πρόκειται για μια πνευματική, βιωματική περιήγηση στα μέρη – τοπόσημα, όπου εμπνεύστηκε ο Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης με σκοπό τη διάδοση του έργου του.

Στις 15 Μαΐου στον προαύλιο χώρο του Ι.Ν. Ευαγγελίστριας Νέας Ιωνίας θα πραγματοποιηθεί μεγάλη μουσική παράσταση του Μουσικού Σχολείου Βόλου. Η εκδήλωση είναι στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τα εκατό χρόνια Μικρασιατικής Μνήμης, με πρωτοβουλία της Ιεράς Μητρόπολης Δημητριάδος και Αλμυρού. Η Περιφέρεια Θεσσαλίας συνδιοργανώνει μέρος των εκδηλώσεων αυτών, καλύπτοντας δαπάνες απαραίτητες για την υλοποίηση των εκδηλώσεων.

Από τις 14 μέχρι τις 15 Μαΐου θα πραγματοποιηθεί αγωνιστικό σεμινάριο του Kyokushinkai Karate με συνδιοργανωτές την Περιφέρεια Θεσσαλίας και τον Γυμναστικό Σύλλογο KANKU KYOKUSHIN ΚΑΡΑΤΕ ΒΟΛΟΥ.

Στο εν λόγω αγωνιστικό σεμινάριο θα διδάξει ο παγκόσμιου φήμης Ιάπωνας δάσκαλος Shihan Tsutomu Wakiuchi 7 Dan, υπεύθυνος από την Παγκόσμια Oργάνωση για όλη την Ευρώπη. Θα λάβουν μέρος αθλητές και αθλήτριες τόσο της πόλης του Βόλου όσο και άλλων πόλεων.

Στις 15 Μαΐου θα πραγματοποιηθούν στο Βόλο Διασυλλογικοί αγώνες  Body Contact, με συνδιοργανωτές την Περιφέρεια Θεσσαλίας και τον Αθλητικό Σύλλογο Υπέρτατης Αλήθειας-Συνεργασίας. Στο αθλητικό αυτό γεγονός θα συμμετέχουν σύλλογοι από όλη τη χώρα προσελκύοντας  πολλούς αθλητές και συνοδούς στην πόλη του Βόλου. Τους αγώνες θα παρακολουθήσουν πλήθος επισκεπτών και κατοίκων που θα τονώσουν την τοπική αγορά. Απευθύνεται σε μικρούς και μεγάλους, στους γονείς των αθλητών, στους κατοίκους του νομού και στους επισκέπτες της περιοχής.

Στις 15 Μαΐου θα πραγματοποιηθεί ο 15ος ΔΡΌΜΟΣ ΜΝΗΜΗΣ ΑΝΩ ΚΕΡΑΣΙΑΣ που θα πραγματοποιηθεί στην Άνω Κερασιά Μαγνησίας, με συνδιοργανωτές την Περιφέρεια Θεσσαλίας και τον Σύλλογο Δρομέων Υγείας Βόλου «ΚΕΝΤΑΥΡΟΣ». Οι δρομείς θα καλύψουν απόσταση 20 χιλιομέτρων  περίπου και 6 χιλιομέτρων  και υπάρχει και ο παιδικός αγώνας 500 μέτρων. Σκοπός είναι η ανάδειξη σημαντικών ιστορικών γεγονότων που σημάδεψαν το ιστορικό χωριό της Άνω Κερασιάς και απόδοση τιμής σε ανθρώπους που έπεσαν για την πατρίδα.

Σε δηλώσεις της η Αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας και Σποράδων ανέφερε «Η Περιφέρεια Θεσσαλίας – Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας και Σποράδων, στηρίζει και ενισχύει τη δράση τοπικών φορέων και συλλόγων, είτε αφορά σε πολιτιστικές και αθλητικές εκδηλώσεις, είτε αφορά σε συνέδρια και ημερίδες. Σε αγαστή συνεργασία με την τοπική κοινωνία, συνδιοργανώνουμε εκδηλώσεις που αποσκοπούν είτε στη ψυχαγωγία, είτε στην ενημέρωση του κοινού και που μπορούν με ελεύθερη είσοδο να τις παρακολουθήσουν όλοι οι συμπολίτες μας».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος