Σε “βόθρο” μετατράπηκε μονοπάτι στις Σταγιάτες από διαρροή αποχετευτικού αγωγού

Σε επίγειο “βόθρο” έχει μετατραπεί μέρος του μονοπατιού που οδηγεί από το Βόλο στις Σταγιάτες λίγο κάτω από την πλατεία λόγω του ότι “έσκασε” ένα φρεάτιο του κεντρικού αγωγού αποχέτευσης των Σταγιατών από τις 3 Ιουλίου.

Η ΔΕΥΑΜΒ ενημερώθηκε από τους κατοίκους για το πρόβλημα, καθώς περιπατητές αναγκάστηκαν να περάσουν από το συγκεκριμένο μονοπάτι και επίσης ανέφεραν σε ποιο σημείο υπάρχει η βλάβη. Όμως μέχρι και σήμερα, δεν έχει γίνει παρέμβαση αποκατάστασης της ζημιάς, όπως ανέφερε μιλώντας στην ΕΡΤ Βόλου ο Βαγγέλης Γαλανόπουλος, κάτοικος του χωριού.
“Αν και τους ειδοποιήσαμε έγκαιρα, δεν έχουν ανταποκριθεί και ο αυτοσχέδιος βόθρος μεγαλώνει καθημερινά” επισήμανε.
Ο ίδιος κατήγγειλλε: “… στο εκκλησάκι που θα εγκαινιάσει ο Μητροπολίτης Δημητριάδος σε ιδιωτικό χώρο σε λίγες ημέρες, έχει φθάσει ο αγωγός αποχέτευσης ενώ εμείς που από το 2012 ζητάμε να μας συνδέσουν, ακόμη δεν έχει ολοκληρωθεί το δίκτυο να συνδεθούμε”, τόνισε.
Σε “βόθρο” μετατράπηκε μονοπάτι στις Σταγιάτες από διαρροή αποχετευτικού αγωγού
Πως ήταν πριν το μονοπάτι

Οργάνωση πυρασφάλειας από το Σύλλογο “Κρύα Βρύση”

Στο μεταξύ ο πολιτιστικός σύλλογος του χωριού “Κρύα Βρύση” ανέλαβε την πρωτοβουλία και σε συνεργασία με την Πυροσβεστική Υπηρεσία Βόλου που τους εκπαίδευσε, συστήνουν ομάδα πυρασφάλειας ενώ ήδη προχώρησαν στην αγορά πέντε δεξαμενών που θα τοποθετήσουν σε διάφορα σημεία του χωριού και μίας σε ειδικά διαμορφωμένο αυτοκίνητο ώστε να μπορούν να παρέμβουν σε περίπτωση φωτιάς μέχρι να φθάσουν τα πυροσβεστικά οχήματα. “Το  νερό θα φεύγει με πίεση από τις δεξαμενές μέσα από ένα σωλήνα μήκους 60-100 μέτρων, καθώς θα τοποθετήσουμε μία αντλία. Έτσι θα μπορούμε να παρέχουμε νερό για 20 λεπτά έως ότου έλθουν τα πυροσβεστικά οχήματα”, εξήγησε ο  κ. Γαλανόπουλος.

Τέλος ανέφερε ότι πέρα από καθηγητές και φοιτητές του ΙΑΚΑ και του Τμήματος Κοινωνικής Ανθρωπολογίας που ενημερώθηκαν για τις δράσεις και την οργάνωση του χωριού, στις 17 Σεπτεμβρίου αναμένεται ομάδα 50 καθηγητών και φοιτητών από το πανεπιστήμιο της Κοπεγχάγης για να ενημερωθούν για το πως αυτοοργανώνεται ένα χωριό στην Ελλάδα του 2022.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος