Σε ιδιωτική εταιρεία η φύλαξη της Αργούς  

Τέσσερις χιλιάδες εννιακόσια ευρώ θα πληρώσει ο δήμος Βόλου σε εταιρεία σεκιούριτι για τη φύλαξη της Αργούς στην παραλία της πόλης το χρονικό διάστημα μεταξύ 20 Νοεμβρίου 2017 μέχρι και 7 Ιανουαρίου 2018, στην παραλία της πόλης. Το θέμα εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία στη σημερινή έκτακτη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής.

Όπως αναφέρεται στην εισήγηση της Διεύθυνσης Οικονομικών, στο πλαίσιο των Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων του Δήμου Βόλου η Αργώ – σύμβολο της πόλης – θα τοποθετηθεί σε ειδική εξέδρα στην παραλία, μπροστά από το κτίριο Παπαστράτου του Π.Θ. Η Αργώ έχει ιστορική αξία για την πόλη και ο Δήμος οφείλει να λάβει τα απαιτούμενα μέτρα για την ασφάλεια και την προστασία της, από οποιεσδήποτε κακόβουλες ενέργειες και δολιοφθορές που θα είχαν στόχο να πλήξουν ανεπανόρθωτα το μοναδικό αυτό σκάφος.

«Τα τελευταία χρόνια έχει παρατηρηθεί ότι τους μήνες Νοέμβριο και Δεκέμβριο πραγματοποιούνται συγκεντρώσεις και πορείες (εκδηλώσεις Πολυτεχνείου, στη μνήμη Γρηγορόπουλου κλπ.), οι οποίες στις περισσότερες περιπτώσεις συνοδεύονται από πρόκληση φθορών και ζημιών σε διάφορα δημόσια κτίρια και καταστήματα της πόλης», αναφέρεται στην εισήγηση της υπηρεσίας.
Λόγω των ανωτέρω θεωρείται επιτακτική η ανάγκη φύλαξης και ασφάλειας της Αργούς με φυσική παρουσία υπαλλήλων ιδιωτικής εταιρίες φύλαξης. Με δεδομένο ότι δεν έχει ολοκληρωθεί μέχρι σήμερα ενιαίος διαγωνισμός φύλαξης και ασφάλειας των δημοτικών κτιρίων και εγκαταστάσεων (βρίσκεται σε εξέλιξη) κρίνεται απαραίτητο να γίνει απευθείας ανάθεση της φύλαξης του σκάφους σε ιδιωτική εταιρία.

Οι προσφορές που ζητήθηκαν αφορούν στη φύλαξη της Αργούς από 20 Νοεμβρίου 2017 μέχρι και 7 Ιανουαρίου 2018, από δύο άτομα και για ώρες από 24.00 ως 06.00 το πρωί.
Στο Δήμο κατατέθηκαν δύο προσφορές η πρώτη κόστους 5.189,76 Ευρώ (6.435,40 με ΦΠΑ) και η δεύτερη κόστους 4.020 Ευρώ (4.984,80 με ΦΠΑ), και εγκρίθηκε η ανάθεση της παροχής υπηρεσιών στη δεύτερη εταιρία.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ